Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5SD5 JG -> zablokowany spust

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z ww. repliką, a polega na tym że spust nie chcę się w ogóle wcisnąć ani na auto ani na semi (no i na safe ale to normalne).

Czytał, że pomogło komuś ruszanie selektorem, ale mi jak narazie nie dało to żadnego rezultatu...

Jakieś sugestie co do naprawy? Nie mam gwarancji więc chcę się narazie sam pobawić, może się czegoś nauczę.

Może ktoś podesłać stronkę, filmik jak rozebrać moją replikę, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć, a podejrzewam, że może kulki się zablokowały w środku, bo jak wsadzam wycior to coś blokuje, a jak mocniej pchnę to lekko się rusza.

Proszę o pomoc, bo nie wiem co mogę zrobić ;/

Pozdrawiam

Edited by Paniszer

Ja wkładasz wycior to w końcu natrafia na dyszę, dlatego dalej nie idzie, jak wciśniesz mocniej to dysza cofa się do środka stąd to lekkie ruszanie. Rozbierz GB, zrób jak najwięcej fotek i wbijaj do mnie na gg (numer znajdziesz w profilu), postaram się pomóc ;)

Średnio podoba mi się pomysł nauki rozbierania gb przy pomocy kogoś kto pisze na gg.

Poczekam, a może ktoś się wypowie i nie będę musiał rozbierać, możne znajdzie się jakiś sposób, a jeśli nie to napisze w następnym tygodniu do Ciebie, bo już nie mam sił na to wszystko...

Wyjmij GB z repliki i sprawdz po jego lewej stronie (patrzac od strony kolby) plastikowa plytka selektora nie jest peknieta, jesli jest cala to sprawdz czy blokada spustu sie rusza. Mogla peknac przy niej sprezynka. W kazdym badz razie jesli cokolwiek peklo to raczej bedzie potrzebne rozebranie GB. Nie jest to jakas czarna magia, ale przy chinczykach czasem potrzeba 3 rak. Slusznie robisz, ze nie decydujesz sie na demontaz GB nie czujac sie na silach. Poszukaj jakiegos serwisanta lub odeslij do sklepu do naprawy.

Telepatycznie tego nie naprawisz.

Selektor ognia chodzi normalnie, nie wydaje mi się żeby to był on... Zresztą nie będę się bawił spytam się krakmanów ile mniej-więcej będzie kosztowała naprawa i zacznę zbierać kasę, bo nie chce mi się szukać po ludziach serwisantów którzy bawią się chińczykami...

You-dash dzięki za chęć pomocy, ale wole nauczyć się bawić z GB jak ktoś doświadczony będzie stał obok, a nie pisząc na gg.

Dzięki wszystkim za pomoc, replika pójdzie do serwisu...