Adeek Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Witam Tak jak w temacie mam problem z Prądem ładowania w ładowarce Imax b6. Mianowicie podłączam batkę NiMh 1200mAh 8,4V , ustawiam ładowanie prądem 0,8A ( próbowałem nawet 0,1A ) i włączam ładowanie. Na samym początku ładuje 20s ,potem przerywa ładowanie na 10s i znowu zaczyna ładować. Jest kilkanaście cykli takich i ciągle zwiększa się długość ciągłego ładowania. Dochodzi do 2min ładowanie i przerwa na 3-10s. Nie wiem czy ma tak być czy nie. Można to jakoś przestawić? Szukałem w instrukcji lecz nie znalazłem :icon_neutral: Z góry wielkie dzięki :wink: Edited March 29, 2011 by Adeek Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Tak ma byc, chodzi o testowanie aku przez ladowarke czy cos takiego. Ja bym dal mniejszy prad ladowania, zeby ci sie bardziej naladowal, bo takiego pradu to ja nawet do ni-mha 4000mAh nie daje Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 dajesz prawidłowy prąd ładowania, nie przekracza 1C wiec jest ok. Bateria ma pewnie potezne opory i ładowarka nie chce puścic wiekszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts