KamoV Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Cześć :) Na wstępie chciałbym powitać i pozdrowić wszystkich, jako że jest to pierwszy mój post na WMASG'u :) Secundo chciałbym przeprosić jeśli napisałem ten temat w złym dziale, starałem się wybrać najbardziej odpowiedni Po trzecie: tak, szukałem w googlach ale nie znalazłem artykułów które odpowiedziałyby na moje pytanie, a pytanie brzmi: Czy ktoś z was się orientuje czy jest możliwe ze strony technicznej zamienienie standardowego delta ringu z M16 na taki stosowany przy montażu szyn i lufy sposobem free float? obrazowo, chodzi mi o to czy da się zamienić samo to kółko z takiego: na takie jak na tym zdjeciu ale szyny (front grip) zostawić takie które były montowane na delta ringu. Wiem że mógłbym kupić konwersję aczkolwiek to jest całkiem spory wydatek jak na mnie, a mi po prostu podoba się to kółko z SPR'ek, a na swoje RIS'y nie narzekam bo są jak nówki :) Pozdrawiam KamoV Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Da się. Spokojnie założysz. Quote Link to post Share on other sites
KamoV Posted April 5, 2011 Author Report Share Posted April 5, 2011 dzięki za szybką odpowiedź :) rozumiem że przez spokojnie masz na myśli to że raczej jakiejś wielkiej kombinatoryki żeby dopasować / dokręcić itd nie będzie taki zabieg wymagał? I jeszcze kolejne pytanko: Nie orientujesz się AnR (albo ktokolwiek) czy w jakimś sklepie można by dostać sam taki pierścień? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Zobacz na Azteko.pl. Większych problemów nie powinno być. Czasem ciężko schodzą delta ringi, ale trzeba się zaprzeć i odkręcać. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 AnR'owi sie popierniczyło. ni da sie. inny sposób mocowania jest całkiem. szyny free float są z innym typem mocowania tak samo jak pierścień zaciskowy jest inny całkiem od deltaringu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Właśnie ktoś mi zwrócił uwagę, że dałem dupska. Nie można, przykro mi bardzo. Nieuważnie czytałem i wydawało mi się, że chodzi Ci o co innego. Quote Link to post Share on other sites
theGod666 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 sorry kamoV nie bedziesz miec tak jak ja:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts