Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4CQB-R od A&K

Recommended Posts

Pytałem się o ta replikę w różnych pod tematach ale niema takiego jednego pożądanego więc postanowiłem założyć.

Masz tą replikę? Napisz coś o niej! Twój kolega ją ma i ją zachwala/mówi że to gówno? Napisz o tym!

Ale teraz bez takich że 'ja też chętnie bym się czegoś dowiedział o tej replice'. Tak? Dodaj temat do obserwowanych!

Np.

Mam tą replikę już xxx

plusy:

x

x

x

minusy

x

x

x

Naprawy

x

x

x

W co trzeba zainwestować

x

Czy ją polecam?

tak-dlaczego

nie-dlaczego

Let's go!

Mam tą replike 1,5 miecha.

Plusy:

-risy

-cena

Minusy:

-słaba jakość absu

-u mnie sie cała replika posypała

Naprawy:

Jak narazie odesłałem ją do sklepu. Więc naprawa jedna po 1,5 miesiąca.

W co trzeba (odrazu) zainwestować:

-body metalowe,

-gumke,

-lufe prec.(to akurar nie trzeba, ale bardzo sie przyda)

Ja jej bynajmniej już tak nie polecam. I niedługo będę mam nadzieje, że szczęśliwym posiadaczem M4A1 KWA :biggrin:

Posiadam 2 repliki jedna to SPR P&J druga to M4 CQB A&K, choć tak naprawdę to te same firmy. Obie full metal.

Z tego co wiem poprostu w Tajwan gun sprzedajá A&K jako P&J.

Rozbieralem obie i jesli chodzi o wewnetrzne czesci sa identyczne i wszystkie maja wytloczone logo A&K. Repliki posiadam od okolo roku. Zaraz po zakupie wymienilem w nich sprerzyny na slabsze gdyz obecnie przebywam w Irlandi a tu obowiazuje limit 330 fps. Po zakupe repliki strzelaly okolo 420 fps na sprazynie 120. Co do awari jak narazie bez problemowo. Repliki uzywam naprzemiennie, strzelam sie w miare regularnir co 2 tygodnie cala sobota, sredni zuzywam po okolo 2000 kulek na strzelanke. Przebieg moich replik to wiec okolo 10000 do 15000 na replike.

Co do wykonania to jesli chodzi o body napewno lepsze od boyia jakosc stopu tez nienajgorsza.

Co do gearboxa wazne aby go dobrze spodkladkowac, napewno nie pracuje tak precyzyjnie jak markowe repliki ale nie kosztje tez tyle. Ciezko mi tez powiedziec jak sprawuje sie na mocnej orginalnej sprezynie. Zamienilem rowniez baterie i uzywam 9,6 volta firefox.

Uwazam osobiscie ze w stosunku co do ceny jakosc jest naprawde ok, choc musze powiedziec ze kolega z grupy uzywa G36 firmy JG od dwoch lat i ne ma zadnych ale to zadnych problemow i jesli interesuje cie niezawodna replika to polecal bym wlasnie g36 JG z taiwanguna. Kolejny kumpel uzywa rowniez M4 od P&J i jak dotad mial problem z przerywaczem po okolo roku uzytkowania, wymienilismy i jak narazie smiga.

Co do wad i zalet ciezko mi sie wypowiadac bo zaleza one od indiwidualnych preferencji uzytkownika.