kewinpol Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Witam wszystkich dzisiaj dostałem swoją pierwszą replikę i mam problem. Nie wiem jak włożyć baterię. Replika to A&K m4 CQB. Sorry za błędy w temacie. Edited April 11, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Powiedz gdzie bateria powinna wejść, czy w chwyt przedni czy w kolbę. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Bateria musi wejść w kolbę. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Udało mi się włożyć baterię, ale kolba nie chce wskoczyć co zrobić? Doszedłem do wniosku ,że nie umiem założyć kolby może ktoś napisze jak to zrobić? Edited April 11, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Raczej ciężko będzie to wytłumaczyć. Musisz długo ćwiczyć różnymi sposobami. Zwróc uwagę jak wkładasz kable. Jeśli dalej nie dasz rady to podpytaj się kogoś z taką samą kolbą lub poszukaj na youtubie, może coś będzie. Jeśli dalej będziesz miał problem to może ktoś nagra filmik dla Ciebie ;) Edit: Znalazłem za Ciebie: Ustaw na 2:46 Edited April 11, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Bardzo trudno ściąga się i zakłada tą kolbę. Nie wiem czy dobrze to robię, ale jak dociskam ten przycisk do końca to tak jakby coś się blokowało. Nie wiem czy tak ma być, ale w tym miejscu gdzie zaznaczyłem na zdjęciu: http://img848.imageshack.us/i/m4cqbbyak2ndversionouto.jpg/ te dwie części się od siebie trochę rozsunęły a jak je ścisnę to są znowu razem.Proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Zjawisko, o którym piszesz jest normalne. Czy Tobie kolba też się zsuwa do tego momentu co na zdjęciu? Dalej już nie pójdzie, jeśli masz tak samo to jest ok. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Czyli te dwie rozsuwające się części Body to nic złego. Już się bałem ,że jakiś wadliwy model. Kolba zsuwa mi się do tego samego miejsca co na zdjęciu. Ale nie umiem tej kolby ściągnąć ,żeby włożyć baterie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Złap za przycisk od kolby, nie naciskaj tlyko pociagnij go w dół cały i dopiero zsuń kolbe trzymajac cały czas przycisk. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Aha, czyli nie możesz jej rozsunąć? Pewnie kable się zaklinowały. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Złap za przycisk od kolby, nie naciskaj tlyko pociagnij go w dół cały i dopiero zsuń kolbe trzymajac cały czas przycisk. Wielkie dzięki za pomoc. To takie proste a ja się tak siłowałem,co nie zmienia faktu, że włożenie baterii, żeby kable dobrze się ułożyły jest dość czasochłonne. Problem z kolbą rozwiązany. Może jeszcze ktoś potwierdzić ,że te dwie odsunięte części body zaznaczone na zdjęciu to nic takiego. Chce być po prostu pewien. Jeszcze jedno pytanko lepiej baterie zostawiać w kolbie czy ją wyciągać? Edited April 11, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 albo masz luzy na korpusie ale sprawdź pin przedni czy jest prawidłowo włożony cały i nic nie jest peknięte Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Mógłbyś powiedzieć gdzie znajdę ten pin przedni bo jestem zielony, oraz ile ładować batkę 8.4V 1500 mAh z ładowarką 9.6v 250mA. Batka i ładowarka stockowa, akumulator teraz będzie pierwszy raz ładowany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts