myszekmyszek Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Witam. Mam problem z moją eMką ICS'a. Jej zasięg jest... porażający. Kulki lecą na 20 może 30m, problem ma już chyba miesiąc, wymieniłem w tym czasie gumkę, lufę i prowadnicę. NIC! Zacząłem w niej grzebać dopiero PO pojawieniu się problemu... Nie wiem co jest przyczyną. Gumka Systema Energy, lufa Gunner 370mm. Poza tym kulki się potrafią wysypać z lufy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Kulki prawie z każdej lufy po prostu powoli się wytoczą jeśli gumka nie jest wysunięta odpowiednio mocno do lufy. Oprócz podkręcania takie właśnie jest jej zadanie, utrzymać kulki w odpowiednim porządku i by sobie nie wylatywały. Niektóre nawet mają poszerzony wewnętrzny kołnierz spełniający tą funkcję. Po pierwsze to zapewne źle założyłeś gumke, nie wiem może do góry nogami, jest to możliwe. Po drugie gumka systemy ma nieco cieńsze ścianki (przynajmniej moja miała) ;niż np stokowa badziewna chińska, przez co lufa nie leżała odpowiednio ciasno w komorze i się ciągle przekręcała. Gearbox rozkładałeś? Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Tak, rozkładałem, ale nie wydaje mi się aby to było z tego powodu. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Przepraszam za post pod postem, ale problem wykryty - ułamana dysza. Temat uważam za zakończony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts