kewinpol Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Witam, w tym tygodniu kupiłem swoją pierwsza replikę: M4 A&K CQB z plastikowym body. Niestety mam połamane uszka w replice i w najbliższym czasie, mam zamiar zakupić, metal body do repliki. Tylko, który korpus będzie lepiej spasowany i będzie wytrzymalszy: JG http://azteko.pl/metalowy-korpus-do-m4-m16-jg-p-117.html czy może BOYI http://azteko.pl/metalowy-korpus-do-m4-m16-boyi-p-261.html. Wiem,że gdy wymienię korpus to będę musiał wymienić też komorę Hop Up i tu kolejne pytanie, która JG , Element , Guarder lub BOYI . Wszystkie komory kosztują tyle samo, ale która z nich jest najlepsza? Edited April 15, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Witam, proszę o odpowiedź, bo nie wiem co wybrać. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Body obojętnie które, to jest to samo, choć ja bym wziął JG, a komorę polecam Guardera, tylko że tu masz tylko szkielet komory. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 Wiem, że ta komora z Guardera to szkielet, ale czy części z obecnej komory, będą pasowały do tej z Guardera czy trzeba coś dokupić? Możesz uzasadnić dlaczego wziąłbyś body z JG? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Części ze starej powinny pasować, wziąłbym z JG bo mam do tej firmy sentyment. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 18, 2011 Author Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Czyli metal body z JG + komora Hop Up z Guardera. Takie pytanie, czy wymiana Body i komora jest łatwa? Edited April 18, 2011 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 jezeli masz podstawowe narzedzia i trochę rozumowania technicznego i smykałkę do dłubania, nie powinno to stanowić problemu. gorzej jeżlei cos nie pasuje i trzeba modyfikować. Młotek tez ci sie przyda :) Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 18, 2011 Author Report Share Posted April 18, 2011 Najgorsze w tym jest to, że jestem zielony i boje się, że coś zepsuję. Jak będę zamawiał metal body i komorę to wyśle im replikę i niech mi wymienieniom, może też sam to wymienię. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 18, 2011 Author Report Share Posted April 18, 2011 Witam znalazłem taki korpus: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowy_korpus_do_replik_serii_asr_aps-2605.html. Wygląda jak do M4, ale czy będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 Niestety nie mogę edytować już mojego postu, a chciałem się zapytać jeśli kupie metalowy korpus JG, czy będzie on dobrze spasowany z repliką? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts