Gray Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Czołem maniacy! Mam duży problem a mianowicie, mam w posiadaniu replikę z kolbą SF(Classic Army) i nie mogę wsadzić do niej baterii. W Google o dziwo nic nie znalazłem wiec zwracam się z pomocą do Was. Jak rozebrać tę kolbę aby wsadzić do niej batkę? Na siłę próbowałem zdjąć ją z prowadnicy ale nie da rady. Może trzeba coś odblokować albo coś ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 U mnie (w replice G&P) trzeba lekko odkręcić tą "główkę" przytrzymującą blokadę. Wtedy naciskam blokadę i zsuwam kolbę. Może tak? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Ewentualnie spróbuj pociągnąć do siebie stopkę kolby i przekręcić. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Dzięki za odpowiedzi sprawdzę jutro i mam nadzieję, że już będzie po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Barry Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 1-Naciśnij dziadostwo <przechylnie>, którego używasz do regulacji kolby. 2-Rozciągnij kolbę do najdłuższej pozycji, ciągle trzymając wciśniętą regulację. 3-Ciągle trzymając wciśniętą regulację, spójrz znów na dziadostwo i pociągnij za drugą stronę, tą co teraz się uniosła. 4-Podważ ją jeśli nie dało się rady podnieść ręką i ściągnij kolbę. Problem polega na tym, że w prowadnicy kolby, za ostatnią dziurką pozycjonującą i blokującą śrubę jest dość grubsza blokada, która uniemożliwia przypadkowe zdjęcie kolby SF. Dlatego trzeba wyżej unieść śrubę, która znajduje się na środku dziadostwa. Druga sprawa. W niektóre SFy baterię wkłada się od tyłu, czyli od stopki poprzez jej zdjęcie pociągnięciem w dół. W innych od przodu i zdjęcie zaślepek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts