engray Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Witajcie. Znów mam pytanie, dokładnie to zawarte w temacie. Szukałem, na forum nic nie było, a google powiedziało, że niby karabin się niszczy. Czy to prawda? Bo, przynajmniej ja tak myślę, to jak nie ma kulek to mniej rzeczy się zużywa, tzn. nic nie trze o siebie, itd. Ale pewnie się mylę. Więc, czy można akumulator rozładować poprzez strzelanie na pusto, bez kulek? Bo akurat nie mam rozładowarki, a nie chcę zepsuć nowo kupionego karabinu (g36c od cymki). Pozdrawiam. Edited April 15, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Nie można. Czemu? Szczerze to nie wiem. Ale jak mam zgadywać, to powiedział bym, że jak nie ma kulki to nie ma żadnego ciśnienia (wypychane powietrze nie popycha niczego tylko luzem wylatuje przez lufę), a co z tym idzie mocniej się bebechy obijają :biggrin: Ale podkreślam: to tylko moje zgadywanie. Edited April 15, 2011 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Mój kolega też chciał tak rozładować i zmielił tłok, więc nieradze. Quote Link to post Share on other sites
karkoteka Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 google powiedziało, że niby karabin się niszczy. Czy to prawda? Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. To, że się niszczy, raczej zużywa, jest oczywiste. Pytanie tylko czy bardziej? Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Chcesz rozładować bez niszczenia bebechów? Odkręć dół rączki gdzie jest silniczek, tak aby silnik nie dotykał zębatek i ciesz się wkurzającym głosem który zwiastuje rychłe rozładowanie akumulatorka. Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Wydaje mi się, podkreślam WYDAJE, że strzelanie na sucho powoduje pochłonięcie całej energi przez tłok i jego obudowe oraz wszystkie elementy współpracujace. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Ok, dzięki za rady, jednak rozładuję karabin na strzelance już jutro, więc nie muszę nic odkręcać. Aha i tak jeszcze z innej beczki. Kupiłem ten karabin na taiwangun.com i kazałem im od razu wymienić gumkę HU (na tę http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_silikonowa_guarder-193.html). I teraz chyba to zrobili, ale chciałbym się upewnić. Taką gumkę i 2 "coś" znalazłem w pudle obok woreczka po HU. Czy to: jest stara gumka? Pytam tylko, aby być na 100 % pewnym a nie chcę go rozkręcać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
karkoteka Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Bez skojarzeń. Myślę, ze na to coś zakłada się gumkę. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Czy to: jest stara gumka? Pytam tylko, aby być na 100 % pewnym a nie chcę go rozkręcać. Pozdrawiam. Chodzi mi o to, czy to jest stara gumka HU? To coś, to teraz pomyślałem, że rzeczywiście pewnie służy do nakładania na nią "gumy" Dobra, sam wiem, moja głupota nie zna granic. Przecież ta gumka http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_silikonowa_guarder-193.html jest przeźroczysta, a ta na zdjęciu czarna... :sciana: Pomyślę na przyszłość zamiast głupoty pisać. Ok, to już wszystko, jak dla mnie można zamknąć, chyba, że ktoś chce coś dodać. Edited April 15, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 To jest oryginalna guma, która była w stocku zainstalowana. Nic nie musisz rozkręcać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts