grzybeks Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Witam! Od ponad roku posiadam replike G&G gr16 eco. W serwisie wstawiłem do niej sprężynę 110 czy 120(nie pamiętam dokładnie). Replika po wymianie strzelała przyzwoicie. Niedawno rozbierałem gearboxa w celu przesmarowania go, wszystko złożone raczej jak należy. Podczepiam baterię i słyszę tylko tyknięcie (tak jakby była rozładowana), ale gdy wsadzę ją do innego karabinu o podobnej mocy to strzela w miarę dobrze, bo kiedyś na tej baterii karabin szybciej strzelał i dłużej trzymała (czy szybkoładowarki mogą spieprzyć baterię? (zawszę ładuję na 500mA)). Pożyczałem baterie od kolegów i naładowane na fulla nie ciągnęły sprężyny, jedynie lipo kolegi pociągnęła i strzelał więc w gearboxie wszystko jest ok. Może w karabinie jest jakieś spięcie? może poprzeciarałem kable jak skręcałem... mam też problem z selektorem, bo na semi wali mi z auto... nie wiem co pomoże, czy wymiana okablowania czy selektor. Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia w tym temacie to proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
brytandx Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 tak mi się wydaje ale chyba styki ci poszły a selektor to chyba przy składaniu źle złożyłeś takie jest moje zdanie Quote Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Podkładkować na nowo Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 ale dlaczego na lipo strzela? Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 ale dlaczego na lipo strzela? a selektora w ogole nie dotykalem, ale on odpoczatku jakos luźno na boki lata, moze tak byc? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Źle wypoziomowany silnik, miałem dokładnie to samo w mojej MP5. Zwykle strzelała na 8.4, potem było słychać TYK jakby silnik nie mógł uradzić, kiedy podłączałem 9.6 strzelało ale jak na sprężynie M170 (w sensie że tak wolno). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts