Bosshoss Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 witam. mam problem ze stockowa bateria po pelnym ladpwaniu wystarcza na 1 magazynek hi cap, postanowilem ja zmienic niestety niewiem jaka bateria bedzie dobre moze byc 8.4 albo 9.6 ale najwazniejsze zeby dlugo trzymala. mogl by mi ktos doradzic jaka baterie wybrac (stick) i odrazu jakas ladowarke do tego Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 (edited) Ja osobiście mam Firefoxa stick'a 9,6v 1500mAh NiMH i nie narzekam, spokojnie starcza na jakieś 1,5k do 2k strzałów, może i więcej ale nie strzelałem aż tyle :) Co do ładowarki to mam Batimexa mikroprocesorową, ludzie na jej temat mają różne opinie... Edited April 24, 2011 by konrad1313 Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Ja używam stockowej batki,ładowanej prostym mikroprockiem(nazwy nie pamiętam).Wystarczy mi spokojnie na kilkugodzinną strzelanke.Czym ładowałeś swoją??Jeśli dołączonym do repliki prostownikiem(bo ładowarką nazwać tego raczej się nie da),to się nie dziw,że bateria zdycha...Polecane batki i ładowarki masz wymienione na forum,w dziale "amunicja i zasilanie" Quote Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Ja w swojej cm.040 używam także 9,6 NiMH 1500mAh i starcza mi na dłuuuuugo ;) batke ładuje Imax'em B6 ;) Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Czym ładowałeś swoją??Jeśli dołączonym do repliki prostownikiem(bo ładowarką nazwać tego raczej się nie da),to się nie dziw,że bateria zdycha... Nie wiem czy ja popostu mialem takie szczescie czy co, ale przez 1,5 roku ladowalem stockowa batke stockowa ladowarka JG i dziala do dzis... Spokojnie starczala na kilku godzinna strzelanke. Ale mozliwe ze naprawde mialem szczescie, skoro co 3 batka ladowana stockiem pada po miesiacu. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Bosshoss Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 ja kupiłem używke i od poczatku jest ten problem z baterią tak ładuje stockowym prostownikiem :biggrin: :biggrin: mam na oku 2 baterie firefox http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_nimh_4_5a2000mah9_6v_stick_firefox-1822.html i g&p (szkoda ze chwilowo niedostępna) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=2241&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2200mAh_-_AK_Stick_-_G&P do tej cymki lepsza batka to 8.4 czy 9.6, jesli ktoś by mi podał link do jakies w miare dobrej ładowarki był bym wdzieczny Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Mi tam 8.4 w zupełności wystarcza-i tak strzelam głównie pojedyńczym.Ale poza batką to poszukaj porządnej ładowarki,bo skończysz tą nową baterię dość szybko-nawet jeśli masz szczęście i pilnujesz z zegarkiem w ręku ładowania... Quote Link to post Share on other sites
Bosshoss Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 czy znalazl bym jakas rozsadna ladowarke do ceny 100zl? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=4539&name=Ladowarka_Mikroprocesorowa_-_ASG_-_16035 mam, używam, nie narzekam. Jak poszukasz to znajdziesz ją taniej w sklepach. Ale lepiej ci by było kupić coś kompaktowego jak ImaxB6 lub Turnigy ACCUCELL 6 (tu musisz sprawdzić czy jest sprzedawana z zasilaczem). Obie znajdziesz na serwisach aukcyjnych (stosunkowo tanio) lub w sklepach modelarskich (stosunkowo drogo). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts