Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GR16 R5 z 2006

Recommended Posts

Mam pytanie, czy jest sens kupować replikę G&G z 2006 roku z konwersją:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=3742&name=MadBull_-_JP_Rifles_Full_Lenght_Set_-_12%22_-_Czarny

oraz lunetą TASCO, oraz zmienioną niedawno sprężyną na Guarder M120, mosfetem i niskooporoym okablowaniem za ok 700zł ?

Moje obawy dotyczą jej wieku, w końcu to 5 lat i nie wiem w jakiej kondycji było wtedy G&G. Ponoć replika używana parktycznie tylko na zlotach...

Sprężyna zmieniona ,więc to co z takim wiekiem uszkadza się chyba najbardziej (w końcu jest w stałym ugięciu\ścisku).

Co o tym myślicie ? Jestem zaciekawiony gdyż jak dla mnie wizualnie (typ wyglądu nie stan) jest idealny (moje ideały to Barret.. każdy ,M14 i M14 EBR, ogólnie karabiny snajperskie i wyborowe).

Zdjęcie repliki https://picasaweb.google.com/loocuu/M15A5JP?authkey=Gv1sRgCKy18L3165TRIw#5600277265946676146

Proszę o radę... ewentualnie propozycję gdyż na replikę mogę wydać 1200zł z baterią i ładowarką.

Bardzo ładna replika, bierz i nie gadaj, tym bardziej że Tobie sie podoba.

Zeby doprowadzić stocka do takiego stanu trzeba wydac naprawde sporo chaju.

Gearbox sie najwyżej naprawi jesli jest w złym stanie, v2 ma na szczęście najpopularniejsze części.

A jak się ma ten model G&G (GR16 R5) w porównaniu do innych w podobnej cenie (obecnie stoi po 1450zł). Słyszałem ,że ma problemy z hop-upem a ponad to pociągnięcie za rączkę przeładowania nie otwiera klapy wylotu łusek. Widziałem również ,że nie łamie się tak jak prawdziwy (jak choćby ICSy), a jego wnętrzności nie są zachwycające (łożyska 7mm plastikowa komora hop-up)... chcę przeznaczyć na replikę do 1000-1200 najlepiej z ładowarką i baterią.... może lepiej poczekać na jakąś lepszą ofertę (może jakieś G&P albo te nowe KWA) sam już nie wiem... ta replika jest w sumie kusząca tylko wyglądem...

Zależy mi na replice z wyglądu parasnajperskiej (długa, krótki magazynek) .Co do osiągów to optymalne było by 400 fps, ponieważ nie chcę typowej snajpy (500 fps i wyżej) bo mam zamiar brać udział również w walce krótko dystansowej (nie mam tu na myśli strzelania z 5m). Najważniejsze są jednak dla mnie dobre bebechy (nie chce tuningowac bo ani mnie na to nie stać ani się na tym nie znam. Chcę uniknąć częstego bywania w serwisie...

Szukam dla siebie PIERWSZEJ repliki. Myślałem nad chinczykami, ale doszły fundusze a chinol jak chinol jeden lepszy drugi gorszy i zwykle są awaryjne.

Proszę o ewentualną pomoc i podpowiedzi (forum przeglądam i wiem ,że są tematy typu replika do xxx)

Edited by 50Groszy