Paramonov95 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Witam. Niedawno zakupiłem colta 1911. Wszystko śmiga dobrze, ale niestety jest jeden problem. Zamek powinien po wystrzeleniu ostatniej kulki zablokować się w tylnej pozycji. U mnie niestety tak nie jest. Raz się zablokuje raz nie. Oglądałem go i starałem się wykombinować jaki jest tego powód i doszedłem do wniosku, że coś jest nie tak z tą blokadą nad spustem z lewej strony, która jest odpowiedzialna za zablokowanie zamka w tylnym położeniu. Ta blokada powinna po wytrzeleniu ostatniej kulki podskoczyć do góry i zablokować zamek a ona po wystrzeleniu za słabo podskakuje i nie blokuje zamka. Bardzo proszę o pomoc. Nie chciał bym wysyłać na gwarancje a zrobić to sam. Pozdrawiam. Edit: literówki Edited May 1, 2011 by Paramonov95 Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Problem został rozwiązany. Przestudiowałem cały mechanizm blokowania zamka i wystarczyło przesmarować tą blokadę i te dziurki do których się wsadza i działa dobrze. Zamek blokuje się trochę za wcześnie, jak zostaje jeszcze jedna kulka w magazynku ale to nie przeszkadza aż tak bardzo. Temat można skasować. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts