Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamizelka modułowa, ładownice do SWD, ESS ICE...

Recommended Posts

Witam.

Planuję zakupić trochę nowego sprzętu i mam w związku z tym parę pytań... postaram się to napisać w czytelny sposób :icon_biggrin:

1. Kamizelka:

Przez ponad rok używałem LBV. Nie mam mu nic do zarzucenia, ale jako, że po kombinowaniu z wieloma replikami wróciłem do SWD Atoz'a, a w miedzy czasie pojawiły się low-capy od A&K to potrzebuję na nie jakieś ładownice. Pomyślałem, że najlepszym pomysłem będzie kamizelka modółowa, jak np. TA. Nie specjalnie ogarniam temat szpeju, ale zgaduję, że ta nie będzie polecana, choćby ze względu na zbyt niską cenę. Jakieś pomysły?

2. Ładownice:

Googlując jedyna sensowna rzecz na jaką trafiłem to coś takiego. Cena milutka, ale to by było zbyt piękne. Wie ktoś może coś na ten temat?

3. Okulary:

To trochę głupie pytanie, bo wiem, że najlepszym sposobem było by przmierzenie, ale w tej chwili zwyczajnie nie mam takiej możliwości. Chodzi o ESS ICE, a konkretnie ich pasowanie na głowe. Mam uvex'y i-vo i zbyt mi odstają od twarzy, porównywałem je z chińskim "czymś" kupionym na początek mojej zabawy z ASG (ok. 4 lata temu - nie wiedziałem wtedy jeszcze o WMASG - inaczej bym ich nie kupił...), które przylegały wręcz doskonale i właściwie jedyna różnica to szerokość nosa - uvexy są w tym miejscu za ciasne. Inaczej mówiąc... wie ktoś, czy może ESS ICE są szersze w miejscu na nos od uvex'ów i-vo?

Dodam, że posiadam bolle x500 oraz x800 i po prostu chcę okulary.

4. Kabura:

Waham się pomiędzy udową, a taką przypinaną na kamizelkę. Zgaduję, że nie ma "tej lepszej", ale zastanawiam się, która jest przydatniejsza do czego.

Z góry dziękuję za pomoc :happy:

Kup pasoszelki. Ile masz tych magazynków? Obstawiam, że koło 4 max, więc dwie ładownice na pas i będzie git. Do tego wiadomo, jakieś cargo, etc.

Kabura - zależy od funduszy, napisz ile chcesz przeznaczyć. I ważne, czy jako że masz SWD, latasz w ghillie?

Fundusze... dajmy na to do 400 zł razem z ładownicami, wyszło by z 300 na kamizelkę/pasoszelki + kabura. Rzecz jasna im mniej tym lepiej.

Jeśli chodzi o "oryginalne" wyposażenie to patrzyłem na to i nie dość, że drogie to do tego nie wygląda wygodnie. Z resztą nie mam ruskiego munduru :P

Ghille tylko okazjonalnie przywdziewam :)

Pasoszelki... czyli np.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_105&products_id=855&name=Pas_LC2_-_z_kompozytowa_klamra_-_zielony

+

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_105&products_id=2185&name=Szelki_LC2_Alice_-_Zielone

?

jak tak to może by wtedy dodać to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_82_123&products_id=1549&name=Kabura_Udowa_Uniwersalna_Profesjonalna_Zielona

I jest! :icon_biggrin:

Nie.

Pasoszelki z Miwo Military, ładownice też tam. Za 300 zł, podstawy da radę wyrwać. Nie wiem tylko jaki kamuflaż potrzebujesz. Zestaw ładownic musisz sam dobrać, my nie wiemy co będziesz nosić. Ewentualnie, napisz listę gratów, które nosisz.

Co do kabury - ewentualnie udowa, plastikowa z Taiwangun'a (nie wiem jaki masz pistolet) lub coś typowo pod Molle (tutaj także Miwo Military). Skłaniałbym się bardziej jednak do kabury na Molle, z doświadczenia wiem, że udowe często mogą przeszkadzać.