Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Replika nie jest nowa, kupiłem ją od znajomego. Bateria była już lutowana. Podobno działała dobrze.

Teraz po przerwie gdy ją naładowałem i podłączyłem strzeliła 3 czy 4 razy i przestała... jaki może być powód?

Czy mam kupić nową baterię czy może coś z bronią jest nie tak.

Odłączałem wszystkie kabelki i podpinałem na nowo, nic nie dało "wszystko styka"

Może to bezpiecznik?

Czekam na wasze opinie.

Sprawdz baterie na innej replice lub sprawdz inna baterie na replice. To podstawa.

Jezeli na innej replice batka bedzie dzialac to znaczy ze cos u Ciebie w srodku sie zrobilo, byc moze bezpiecznik.

Jezeli na innej replice batka nie bedzie dzialac to znaczy ze jest zepsuta, mozliwe ze ladowarka sie popsula albo cos innego.

Pozdrawiam, G^.

Ja sprawdzałem moją batkę w niej i działa. Wiec musi być chyba coś z batką. Ale czy da się z nią coś zrobić nie mam pojęcia. Chyba nie obejdzie się bez nowej. Ale co do tego niech wypowiedzą się "specjaliści".

IMO badziewna elektryka w replice. Mi też się strasznie bateria grzała, gdy już nie starczało napięcia na uciągnięcie sprężyny. Dobre okablowanie + mosfet + T-connectory/XT60 i nie nawet się do repliki nie zbliżaj z bezpiecznikiem, a na pewno nie stockowym. Sprawdziłem swój miernikiem, 5cm 'kabla' i bezpiecznika miało ok 6 omów (tyle, co cała reszta układu przed wymianą kabli).