MarekMac Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Gumka to żadna filozofia. Tu masz poradnik. Rady co do złożenia: - zrób teflon-fix - zwiększy szczelność, jak zrobić telfon-fixa znajdziesz na youtubie, - usztywnij body za pomocą taśmy klejącej (jest o tym w ww. poradniku), - usztywnij lufę wewnętrzną. Znam na to dwa sposoby - taśma teflonowa na lufę wewnętrzną tak by ciasno wchodziła do lufy zewnętrznej lub nałożenie gumowego o-ringa na końcówkę lufy. Konkretnie na ten fragment, który wystaje z lufy zewnętrznej i jest zakryty podstawą muszki. Quote Link to post Share on other sites
liteonit1 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 W sumie dobrze mówisz z tym usztywnieniem lufy wew. to takiego o-ringa można zrobić i jakoś zamontować. Przestudiuję podane przez Ciebie po kolei poradnik i tego teflin-fixa. Dzięki i odezwę się jak wyszło. Quote Link to post Share on other sites
liteonit1 Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 Witam ponownie. Sprzęt cały złożyłem, założyłem teflon-fix'a pod gumkę tylko, bo na nią już było za ciasno, wyczyściłem z całego syfu w środku jak mogłem, usztywniłem lufę 2-3 warstwami taśmy teflonowej i kilkonastoma na to izolacyjnej co mi usztywniło lufę wewnętrzną przed otworem śrubki od muszki. Lufa w środku czysta, wszystko sprawnie chodzi bez zacięć. Dzisiaj na teście dalej kulka schodzi na prawo czy w terenie czy w obszarze gdzie wiatru wręcz nie ma i przy 20m kulka skręca zawsze w prawo. Gumkę dokładnie jak potrafiłem precyzyjnie ustawiłem, dystanser też i dobrze dogniata w otworze. Nie wiem co może być przyczyną dalej... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts