Radock Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Witam W razie potrzeby proszę o przeniesienie tematu. Nie znalazłem na forum takiego przypadku, więc postanowiłem założyć temat. Kupiłem G36C i mam problem z hop-up. Do regulacji służy pokrętło, znajdujące się zaraz pod szyną R.I.S Problem tkwi w tym, że nie da się ruszyć pokrętłem. Uprzedzam odpowiedzi typu "sprawdź w instrukcji" - nie mam jej. Replike kupiłem od lewego sklepu w Warszawie, który przysłał mi inną replike, wartą 2 razy mniej kasy. Telefon kontaktowy jest fikcyjny, na e-maile nie odpisywali, więc gdy mój ojciec musiał pojechać do Warszawy na 1 dzień poprosiłem, żeby przy okazji sprawdził ten sklep. Przywiózł do domu g36c. W pudełku była sama replika. Żadnej instrukcji itd. Wracając do tematu proszę o pomoc w sprawie pokrętła. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Witam W razie potrzeby proszę o przeniesienie tematu. Nie znalazłem na forum takiego przypadku, więc postanowiłem założyć temat. Kupiłem G36C i mam problem z hop-up. Do regulacji służy pokrętło, znajdujące się zaraz pod szyną R.I.S Problem tkwi w tym, że nie da się ruszyć pokrętłem. Uprzedzam odpowiedzi typu "sprawdź w instrukcji" - nie mam jej. Replike kupiłem od lewego sklepu w Warszawie, który przysłał mi inną replike, wartą 2 razy mniej kasy. Telefon kontaktowy jest fikcyjny, na e-maile nie odpisywali, więc gdy mój ojciec musiał pojechać do Warszawy na 1 dzień poprosiłem, żeby przy okazji sprawdził ten sklep. Przywiózł do domu g36c. W pudełku była sama replika. Żadnej instrukcji itd. Wracając do tematu proszę o pomoc w sprawie pokrętła. Takie sprawy zgłasza się na policję. Dla mnie to jest wyłudzenie, straciłeś płowe kasy. Możliwe że masz jakąś replikę ze stałym HopUpem którego nie można regulować. Możesz podać chociaż jakiej firmy jest ta replika? Edited June 14, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Radock Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Oczywiście że zgłosiłem to na policje. To była pierwsza rzecz jaką zrobiłem. Już pół roku minęło od tego zgłoszenia. Teraz piszę o tym bo już kupiłem inną replikę w porządnym sklepie i mam zamiar jeszcze dokupić sprzętu asg i pomyślałem sobie czy by nie sprzedać g36c. Po to właśnie założyłem ten temat. Chcę ustalić wartość tej repliki i najwyraźniej jak się spodziewałem jest warta 2 razy mniej niż powinna. Co do sklepu... to jest jego strona - http://www.gunsport.pl/ a to druga strona - http://www.airsoftxtreme.pl/ Na pewno już słyszałeś o tym sklepie bo gdy czytałem raport policji o rozpoczęciu poszukiwania tego oszusta to była tam zamieszczona lista z ilością poszkodowanych. Było ich około 50. Edited June 14, 2011 by Radock Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts