Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

wymiana silnika m4

Recommended Posts

Witam!

Próbuje wyciągnąć silnik w M4 GFC (JG?). Przeglądnąłem różne fora i filmiki z youtube i wynika z tego, że po odkręceniu dwóch śrubek u spodu chwytu pistoletowego, odłączeniu styków silnika , po właściwym ułożeniu kabli, silnik powinien się łatwo wysunąć. Próbuje go wydrzeć pęsetą , kombinerkami za sanki, ale siedzi dalej. Boje się że go uszkodzę. Dodam, że na boki ma spore ruchy i mogę go przechylać, ale wydaje się jakby siedział na samej zębatce. Zębatka jest stożkowa - więc bez sensu. kolba, zatrzask maga, górne body, komora - wszystko odkręcone. Z kolei usunięcie silnika jest konieczne, by dostać się do śrub mocujących GB. Jakiś sposób?

Spróbuj złożyć wszystko jak było, strzel z raz, dwa może puści cokolwiek tam trzyma. A tak się spytam, kable masz fabrycznie do przodu pociągnięte? Bo jesli do tyłu to może jakimś cudem zębatka na silniku ciągnie za wystający kabel w GB, choć to szansa tak mała że...no właśnie.

Cóż, uwielbiam ekspertów na tym forum. Silnik prawdopodobnie zahaczył się o kabel przechodzący pod nim. Należy silnik wyszarpnąć. Ale trzeba liczyć się z uszkodzeniem kabla.

A co ja "ekspercie" napisałem w trzecim zdaniu?

Edited by CerberBP

Ehhh, dobra AnR, nie mniej został wymieniony element do sprawdzenia w problemie. To już jak zostało wspomniane, że kabel może zostać tak czy siak uszkodzony to spróbuj jeszcze podociągać wystające kable ze szkieletu jeśli masz jak ale nie mocno. Może akurat ten w środku podniesiony na tyle, że blokuje zębatkę silnikową ułoży się i łatwiej wyciągniesz silnik.