damin32 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Witam. Kupiłem ten karabin niecały rok temu na taiwangun. Około 2 tyg. temu karabin nagle przestał strzelać, więc napisałem do nich e-maila, kazali sprawdzić styki i bezpiecznik, lecz były one w porządku, więc kazali odesłać karabinek odesłałem stwierdzili uszkodzenie włącznika prądu i naprawili, wczoraj dostałem karabinek i na karcie gwarancyjnej napisali tam, że naprawa włącznika prądu, replikę przestrzelono i sprawdzono, dostałem ja wczoraj wszystko ładnie pięknie dopóki dzisiaj nie zacząłem strzelać po wystrzeleniu ok. 100 kulek karabinek znowu przestał dawać znaki życia tak jak wtedy strzelałem i nagle już następny wystrzał nie nastąpił, wkurzyłem się strasznie, ale myślę dobra podładuje akumulator bo trochę słabo kulki leciały, więc zobaczymy może to tylko akumulator napisze ok.20 naładuje,ale na chwilę obecną chciałbym się dowiedzieć co to ten włącznik prądu i czy można to jakoś samemu naprawić bo nie uśmiecha mi się do nich wysyłać jeszcze raz repliki, kiedy niby została naprawiano, a prawdopodobnie się zepsuło to samo napisze do nich jeszcze później meila, a na razie proszę tu o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Replika nie posiada włącznika prądu. Jedynie zespół stykowy, wraz z kostką stykową. Praktycznie w każdym modelu przy naciśnięciu spustu kostka jest popychana przez sam spust do przodu między dwie blaszki. Wtedy obwód zostaje zamknięty i prąd płynie do silnika. Od biedy można nazwać to włącznikiem prądu. Ale wtedy co jest nim dokładnie? Spust? Czy kostka? Generalnie styki mogą ulec przepaleniu. Dlatego między innymi instaluje się mosfety. Powiedz dokładniej. Czy replika naciąga tłok czy jest absolutne echo? Nie polecam komuś kto nie umie poprawnie zredagować tekstu grzebanie w replikach, bądź co bądź do prostych to nie należy. Quote Link to post Share on other sites
damin32 Posted June 29, 2011 Author Report Share Posted June 29, 2011 Kiedy naciskam spust nic nie słychać, do środka nie zaglądałem jestem początkujący proszę o wyrozumiałość ;). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 To jak nie umiesz, to nie ruszaj. Odsyłaj znów na gwarancję. We własnym zakresie tego nie zrobisz. Aleee... Jeśli nie masz reakcji na spust to przeczytaj to: http://ersoftkk.blogspot.com/2011/02/vademecum-problemow-z-aeg.html Quote Link to post Share on other sites
damin32 Posted June 30, 2011 Author Report Share Posted June 30, 2011 Ok dzięki za pomoc ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts