Azazil Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) Witam :D Posiadam replikę ICS Universal M4A1, osiągi tej repliki jak dla początkujących są nawet bardzo dobre lecz po dłuższym eksploatowaniu chce cię czegoś więcej^^. No czyli teraz przechodzę do sedna tematu, proszę was o pomoc w doborze odpowiednich podzespołów takich jak: 1) Lufa precyzyjna 2) Komora Hop UP 3) Gumka Hop UP 4) Tłumik W celu schowania dłuższej lufy niż przewidziana przez producenta Moje propozycje tych elementów to kolejno: 1) Lufa precyzyjna 2) Komora Hop UP 3) Gumka Hop UP 4) Tłumik Myślicie, że to wszystko będzie ze sobą współpracowało i poprawi osiągi repliki? nie chodzi mi tu o fps'y a o zasięg :) Jestem otwarty na wasze propozycję dotyczące tuningu pod względem poprawienia celności i skutecznego zasięgu karabinu :D Pozdrawiam Mateusz Edited July 23, 2011 by Azazil Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Nie wiem dlaczego większość ludzi chce wymieniać komory. Po pierwsze zostaw stockową komorę, nowa nie poprawi Ci ani zasięgu ani szczelności, trzeba po prostu założyć dobrze gumkę i ja uszczelnić. Po drugie nie kupuj lufy od DF, ta firma jest gorsza niż Well, kup Sobie lufę Systemy opcjonalnie MadBull. Po trzecie gumka dobra, możesz też pokusić się o zieloną G&G, Po czwarte, jeżeli chcesz wsadzić dłuższą lufę niż masz teraz od razu czeka Cię wymiana cylindra na "Typ 0", Pozdrawiam, Wolfran Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts