Kiwi Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Witam! Mam pytanko-słyszał ktoś o wersji M1 carbin strzelającej amunicją '22LR, tudzież replikę strzelającą tą amunicją? Wiem, że Erma coś takiego robi, ale jest toto co najmniej dziwne-inny wygląd magazynka i brak pierdolnika wystającego od zamka (idącego poziomo w kierunku lufy)-proszę o podanie prawidłowej nazwy tego elementu. Drugie pytanko-orientuje się ktoś o dostępności w Polsce amunicji 7,62x33mm? (wątpię w taką możliwość, ale dla zasady pytam ;) ) Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Drugie pytanko-orientuje się ktoś o dostępności w Polsce amunicji 7,62x33mm? (wątpię w taką możliwość, ale dla zasady pytam ;) ) Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Nie jest popularna ale do dostania bez większych problemów, szukaj .30 carbine. Zawsze można ściągnąć z Niemiec wiaderko http://egun.de/market/item.php?id=3330595 Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 No, jeśli kogoś stać na jednorazowe wybulenie 1200zł na samo ammo to spoko, ale w ostateczności jest to jakaś opcja ;) Chociaż fakt faktem-wierna replika na .22 bardziej by się przydała do zabawy na strzelnicy, i parę razy taniej by było ;) Quote Link to post Share on other sites
past Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Witam! Mam pytanko-słyszał ktoś o wersji M1 carbin strzelającej amunicją '22LR, tudzież replikę strzelającą tą amunicją? Wiem, że Erma coś takiego robi, ale jest toto co najmniej dziwne-inny wygląd magazynka i brak pierdolnika wystającego od zamka (idącego poziomo w kierunku lufy)-proszę o podanie prawidłowej nazwy tego elementu. Drugie pytanko-orientuje się ktoś o dostępności w Polsce amunicji 7,62x33mm? (wątpię w taką możliwość, ale dla zasady pytam ;) ) Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Mam takową Ermę . Erma nie robi tego modelu od dłuższego czasu. Ale na egunie jest tego multum. Ceny niskie , strzelanie extra - także ze względu na koszty. Oczywiście można nałozyć na magazynek wycięty magazynek od M1 i masz prawie m1 Co do amunicji .30 Carbine jest dostępna w Polsce cena około 1.6 zł minimalnie Edited September 6, 2011 by past Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts