dwoik Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 (edited) Witam ! Od niedawna jestem posiadaczem wymarzonych ICE'ów. Jednak szybko je znienawidziłem, ponieważ zatrzaski szybka-zausznik wyrobiły mi się na tyle, że nie pojadę w nich na żadne strzelanie. Wyładowałem w nie sporo kasy ponieważ muszę używać szkieł korekcyjnych więc musiałem A) kupić ESS'y, B) kupić wkładkę z adapterem na szkła korekcyjne C) dorobić szkła korekcyjne u optyka, w czym jeden spartolił sprawę i musiałem u innego dorobić. Generalnie jestem wściekły i mam pytanie czy ktoś z was ma jakiś sposób na to, a może ja w zły sposób demontowałem zauszniki co spowodowało zbyt szybkie ich zużycie? Pozdrawiam ! Edited July 31, 2011 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_169&products_id=7591&name=ESS_-_Zamienne_elementy_okularow_ICE_-_0082 Nawet rozsądna cena tego zestawu. Spróbuj podkleić szybkę taśmą izolacyjną w miejscach mocowania zauszników. Quote Link to post Share on other sites
dwoik Posted July 31, 2011 Author Report Share Posted July 31, 2011 (edited) Bardzo dziękuję za ten link, z pewnością zainwestuję. BTW: Proszę o usunięcie jednego z moich tematów i przeniesienie postów, moderatorzy z podforum "zdjęcia - mundury i wyposażenie" (zamieściłem tam temat omyłkowo) przenieśli jeden z tematów tutaj. Edited July 31, 2011 by dwoik Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 (edited) Żeby już nie śmiecić poprzedniego tematu. Tak' date=' tak. Jak w każdym modelu, na początku bardzo ciężko "rozdziewiczyć" te zatrzaski, ale dosłownie po kilku miesiącach wyrobiły się na tyle, że wyjmuję je bez żadnego oporu, oporu który by przeciwstawiał się samowolnemu wypadnięciu po postrzale. Jest jakiś specjalny sposób ułożenia dłoni podczas zdejmowania ?? [/quote'] U mnie wyrobiły się po dwóch latach na tyle, aby trzymały się wystarczająco pewnie, ale zakładanie i zdejmowanie nie stanowiło więcej problemów. Pan Willson dobrze doradził z wymiennymi oprawkami. Ostatnio swój zestaw dorwałem po taniości w komisie za około 40zł, ale rzadko kiedy sprzedaje się takie rzeczy jako używane. Jednak w tym momencie będzie to najlepsza opcja. Za każdym razem jak miałem zamiar zmienić szybkę to odczepiałem oprawkę od wewnętrznej do zewnętrznej strony, drugą ręką trzymając z drugiej strony okularów. Drugą oprawkę tak samo, a zakładałem analogicznie do zdejmowania. Edited July 31, 2011 by MarineSlupsk Quote Link to post Share on other sites
Kuba997 Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Mam pytanie odnośnie tego zestawu części wymiennych... Czy po zamontowaniu nowych zauszników nie okazało się, że to "wpusty" w szybce są wyrobione? Okularów tych używam od jakiś 3 lat, ale po 1.5 roku nadają się tylko na rower :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts