gustaff88 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Witam! Mam problem z uciekającym gazem z repliki M4 produkcji WE. Zaczęło się od nieszczelnych magazynków, ale tu uporałem się bez problemu. Uszczelnione magazynki sprawdziłem w misce z wodą i było ok. Po napełnieniu magazynka gazem i włożeniu do repliki, gazu wystarcza na jeden strzał, przy drugim tłok zatrzymuje się w "nieustalonej" pozycji. Gaz ucieka dopiero po oddaniu strzału - wkładam magazynek, czekam pół godziny, wyciągam i okazuje się, że gaz jest w magazynku. W czym tkwi problem? Nie znalazłem odpowiedzi w przyklejonym temacie o magazynkach... Quote Link to post Share on other sites
KomoraBLT Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Witam. W piątek otrzymałem replikę M4A1 produkcji WE z systemem open bolt na Green Gas. W sobotę zabrałem ją na poligon by trochę postrzelać. Pierwsze dwa magazynki bez problemu, później jednak zaczęło się. Wtłaczam gaz do magazynka i starcza go na 3-4 strzały, a w tym ostatni to z resztek. Magazynek sprawdziłem pod wodą, nie ulatnia się gaz. W czym może tkwić problem? Quote Link to post Share on other sites
dre Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Witam Otóż i ja dołączam się z podobnym pytaniem. Jak koledzy wyżej również mam M4 WE GBB tylko że co2. Problem polega na tym że z jednej kapsuły 12g oddam tylko 19-23 strzałów w temperaturze ok. 20-22st. C. To nie cały mag, to chyba nie jest norma? tym bardziej że przed tem było normalnie tj. ok 40-45strzałów z jednej kapsuły 12g. Cały czas mówimy o temperaturze ok 20-22st. C a magazynek również szczelny. Quote Link to post Share on other sites
Grymson Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Według mnie jest to problem magów. Z mojego uciekał gaz więc zaniosłem do naprawy, uszczelki wymienili. Po miesiącu znów to samo. Z tego co wiem WE ogólnie ma nieszczelne magi. Dodam że ja mam mag w GG. Quote Link to post Share on other sites
endo5 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Witam, Czasami winien jest zaworek w magazynku w który uderza zbijak układu spustowego , po uderzeniu iglica zaworka nie odbija i gaz ucieka. Miałem takie przypadki na począku eksploatacji. Trzeba zdemontować zaworek, sprawdzić jak chodzi iglica , czasami lekko przeszlifować żeby się nie zacinał. W moim przypadku pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Problem może też powodować odkręcająca się dysza. WE maja taką przypadłość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts