Tymek126 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Witam, chciałbym przedstawić mój problem. Jakiś rok temu kupiłem replikę AK47 (niestety nie wiem jak dokładnie się nazywa) w sklepie taiwangun (replika kosztowała ok.600zł). Broń sprawowała się fantastycznie ale miałem zbyt mało czasu by się nią "opiekować". W trakcie moich rozważań co począć z moim karabinem napotkałem drobny kłopot z celownikiem. Metalowa "wkładka" ( znajdująca się pod celownikiem) zaczęła grzechotać pociągając za tym całkowicie obluzowaną resztę systemu celowniczego. Chcąc to naprawić zacząłem na wszelkie sposoby próbować naprawić kłopot. Niestety przypadkowo urwałem ten oto element: Nie wiem czy teraz w ogóle jest sens sprzedawania tej repliki gdyż z takim ułamkiem na zdrowiu ma marne szanse na kupce. Czy istnieje opcja zrekonstruowania tego celownika (jeśli tak to jaka)? Jaka była by rozsądna cena tej repliki z celownikiem jaki i bez niego (biorąc pod uwagę rok użytkowania i obluzowany "przełącznik trybu ognia"). Przesyłam zdjęcie repliki: Z góry dziękuje serdecznie za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Ping Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Post usunięty z powodu łamania zasad pisowni języka polskiego Arend Edited September 4, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Post usunięty z powodu łamania zasad pisowni języka polskiego Arend Edited September 4, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Tymek126 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Tylko jakbym go tam zamontował. Nie chciałbym deformować broni jakimś spawaczem czy wiertarką. Również nie chciałbym zapłacić za rekonstrukcje, kolimator więcej niż za samą replikę na allegro. Tymku czy mógłbyś przetłumaczyś Swój post ze swojego na polski Edited September 4, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Kup szczerbinkę od ostrego AK. Kolimator można zamocować na szynie RIS. Musisz mieć jednak najpierw jaskółczy ogon oraz montaż. Edited September 4, 2011 by GROM.USP Quote Link to post Share on other sites
Tymek126 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 Po co chcesz go sprzedawać? dobra repliczka, a celować możesz kulkami ;) Chodzi o to, że albo kupię coś podobnego do snajperki lub w ogóle zrezygnuje z asg. Quote Link to post Share on other sites
kreha001 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) http://gunfire.pl/product-pol-1152195532-Szczerbinka-AK-1000m.html I po kłopocie;p To chyba karabin Boyi wiec masz tu oryginalną część http://gunfire.pl/product-pol-1152194468-Szczerbinka-do-AK.html Edited September 4, 2011 by kreha001 Quote Link to post Share on other sites
Tymek126 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Dzięki! Tylko jeszcze jedno pytanie... Wiecie może jak ją zamontować ? : I Sprawa sprzedaży już nie aktualna, znalazłem jednostkę strzelecką w moim mieście. Edited September 4, 2011 by Tymek126 Quote Link to post Share on other sites
Tymek126 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 Przepraszam za kłopot już znalazłem http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108488-ak-47-szczerbinka/. Dziękuje z całego serca za pomoc!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts