bieniek22 Posted September 11, 2011 Report Share Posted September 11, 2011 Witam! Od dwóch tygodni jestem posiadaczem g36KE JG. Ostatnio chyba jak zmieniałem tryb ognia replika przestała strzelać. Była jakaś reakcja bo dźwięk przy naciśnięciu spustu był inny niż bez baterii. Jak rozebrałem replikę do tego stopnia, że GB było na wierzchu znów zaczęła normalnie strzelać. Złożyłem replikę i może wystrzeliłem ze 100 kulek i problem znów się powtórzył. Podobnie jak wcześniej gdy rozebrałem replikę i nacisnąłem spust kilka razy to znów zaczęła strzelać. Selektor, styki, kable wydają się być w porządku. Przypuszczam , że jak złoże replikę i trochę postrzelam to znów problem się powtórzy. Co może być powodem tej usterki i jak to na dobre naprawić? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted September 11, 2011 Report Share Posted September 11, 2011 Witam! Od dwóch tygodni jestem posiadaczem g36KE JG. Ostatnio chyba jak zmieniałem tryb ognia replika przestała strzelać. Była jakaś reakcja bo dźwięk przy naciśnięciu spustu był inny niż bez baterii. Jak rozebrałem replikę do tego stopnia, że GB było na wierzchu znów zaczęła normalnie strzelać. Złożyłem replikę i może wystrzeliłem ze 100 kulek i problem znów się powtórzył. Podobnie jak wcześniej gdy rozebrałem replikę i nacisnąłem spust kilka razy to znów zaczęła strzelać. Selektor, styki, kable wydają się być w porządku. Przypuszczam , że jak złoże replikę i trochę postrzelam to znów problem się powtórzy. Co może być powodem tej usterki i jak to na dobre naprawić? Łożyska metalowe czy plastik. Kulowe czy ślizgowe? Możliwe że źle wypodkładkowane zębatki. Quote Link to post Share on other sites
bieniek22 Posted September 12, 2011 Author Report Share Posted September 12, 2011 Co do łożysk to dokładnie nie wiem po prostu takie jakie są w stocku. Ogólnie wszystko mam w środku stockowe. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Co do łożysk to dokładnie nie wiem po prostu takie jakie są w stocku. Ogólnie wszystko mam w środku stockowe. Ja miałem 2 stocki z plastikowymi i metalowymi łożyskami. Quote Link to post Share on other sites
bieniek22 Posted September 12, 2011 Author Report Share Posted September 12, 2011 Łożyska to te okręgi w dole GB tak? Jeśli tak to chyba są metalowe. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 To te okręgi? Chyba metalowe? Chłopie, jak nie wiesz jak rozróżnić łożyska, metalu od plastiku to musisz NAJPIERW poczytać zanim zaczniesz coś pisać. Quote Link to post Share on other sites
bieniek22 Posted September 12, 2011 Author Report Share Posted September 12, 2011 Jestem początkujący nie znam się jeszcze zbyt dobrze na budowie GB itp. a replikę rozkładam po raz pierwszy. :icon_confused: . Po prostu chciałbym poznać rozwiązanie problemu. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Łożyska są nie tylko w gearboxie... :dry: Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Jestem początkujący nie znam się jeszcze zbyt dobrze na budowie GB itp. a replikę rozkładam po raz pierwszy. :icon_confused: . Po prostu chciałbym poznać rozwiązanie problemu. Łożyska to małe okrągłe w których zamocowane są zębatki. Quote Link to post Share on other sites
bieniek22 Posted September 13, 2011 Author Report Share Posted September 13, 2011 Tak, to już wiem. Quote Link to post Share on other sites
Ligerius Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Mój kumpel miał podobny problem. Zobacz czy nie masz naderwanych kabli idących w rączce od silnika. Quote Link to post Share on other sites
bieniek22 Posted September 27, 2011 Author Report Share Posted September 27, 2011 Problem chyba można uznać za rozwiązany- wysłałem do serwisu na gwarancji więc myśle, że zrobili co trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts