Morphys Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Mam ze swoją repliką dość męczący problem. Jak jej się chce to podaje kulki bez problemu jak nie to co piąta. Używam reali i low. Problem pojawia się na wszystkich magazynkach, tak jakby miały za luźno w gnieździe. Mają minimalny luz przód - tył kiedy popycham magazynek do przodu to lepiej schodzi się z komora i podaje wszystkie kulki. Zastanawia mnie jak się pozbyć tego problemu. Aktualnie radze sobie trzymając replikę za magazynek zamiast za chwyt.... Przecież nie możliwe żeby się gniazdo magazynka rozjechało. Spróbowałem podkleić na tylnej ścianie gniazda die warstwy izolki ale ze średnim skutkiem :( Mile widziane jakiekolwiek pomysły bo mam już tego dość. :bialaflaga: :sad: Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted September 26, 2011 Author Report Share Posted September 26, 2011 Czy to możliwe żeby gearbox był przodem jakoś podniesiony, przez co nie odpycha tylniej części magazynka do dołu a tym samym do przodu ? Wydaje mi się że to się stało po tym jak replika wróciła z serwisu. Wcześniej o ile dobrze pamiętam było ok. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 A co w "serwisie" robili z repliką? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Jeżeli po serwisie jest problem który nie występował przed, to się nie zastanawiaj i składaj reklamację. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Serwis był jakieś 4 miesiące temu a gwarancji dają na 3 :P Wymieniali sprężynę bo pekła i tłok bo ostro oberwał. Przy okazji mieli zajrzeć do komory bo coś z nią było nie tak, a że wysyłałem to nie zaglądałem do niej niech się inni meczą skoro za to biorą pieniądze. teraz żałuje bo z serwisu nie jestem zadowolony, a do komory nikt nie zajrzał... sam bym to lepiej zrobił, ale chciałem zaoszczędzić na przesyłkach części itp. A replikę kumpel podrzucił po drodze. Myślałem sobie wtedy, że chociaż raz zostanie zrobiona porządnie bo zajrzy do niej ktoś kto robi to na co dzień i bierze niezłe pieniądze. myliłem się.... :( Człowiek uczy się na błędach. Ale nie o tym temat, a ja się rozpisałem. Jakieś pomysły ? Czy możliwe aby tylnia ścianka gniazda wytarła się tak bardzo że ma taki luz ? Widać że farbę od ciągłej zmiany magów już dawno szlak trafił ale żeby aż tak ? Edited September 28, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Odkręć stock tuba i go zdejmij. Wewnątrz prowadnicy na stock tube znajdziesz śrubę regulacyjną do położenia GB. Spróbuj ją delikatnie odkręcić i złożyć do kupy. Aż zacznie podawać. Taki przydatny bajer w CA. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted September 29, 2011 Author Report Share Posted September 29, 2011 eee ten tego... stała kolba. Więc jak poluzuje tą śrubę to kolbą zacznie telepać :P Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Nie zrozumiałeś. Nieistotne czy stała czy składana kolba. Śruba do regulacji znajduje się wewnątrz prowadnicy na stock tuba. Sama śruba trzymająca kolbę wkręcana jest w prowadnicę sprężyny i dociąga GB. Rozbierz i zobaczysz o czym pisze. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 (edited) No właśnie zrozumiałem i rozebrałem, po czym gdy nic nie znalazłem doszedłem do przekonania że to jednak chodziło ci o śrubę która łączy kolbę z GB. Stąd mój post na ten temat. Jednakże widząc twoje przekonanie postanowiłem rozebrać ja jeszcze raz. Mało tego, rozbebeszyłem ją do gołego body i naprawdę w żadnym, ale to żadnym miejscu nie ma niczego czym można by było podregulować pozycję GB. :( Mimo wszystko dzięki wielkie za chęć pomocy. Ciągle mnie to meczy, bo przód GB nie leży bezpośrednio na body, a unosi się jakieś 1-2mm(cięzko określić) w miejscu za którym zaraz są te dwa wystające cycki mające go blokować. Gdyby tam opadł to opuścił by się razem z komora i wtedy wcześniej odblokowywała by ona magazynek. Jednakże to tylko takie moje gdybanie. Edited October 1, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Zrób mi zdjęcia wnętrza prowadnicy stock tuba. Coś jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Pusta na wylot. Nie ma co focić. Edited October 1, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Gwint jest? Z którego roku emka? Jednak nalegałbym na fotkę. Edited October 1, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Nie ma. Kupiona pod sam koniec 2008, przynajmniej tak wynika z papierów. Od ponad roku u mnie. Kurcze znów muszę rozkręcać? :P Edited October 1, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Nie musisz. Nikt przecież Ci nic nie każe. Generalnie, albo coś knocisz, albo ktoś coś popsuł. Bardzo dziwna sytuacja z brakiem śruby. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 http://img833.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=pa010033.jpg Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Faktycznie, nie ma. A czy gwint jest? To jest ważne. Jak będę musiał pytać 2x razy o te same rzeczy to Ci nie pomogę, bo mi się po prostu nie chce. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Ale o jaki gwint ci chodzi ? Na tą śrubkę? Nic kompletnie, pisałem trochę wcześniej. Ewentualnie powiedz mi czego dokładnie i gdzie mam szukać bo może się gdzieś mijamy.Wrzuciłem ci też zdjęcia tego jak wygląda przód GB. mam nadzieję że coś da się zobaczyć. Edited October 1, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Da się. Są dwie opcje. GB trzeba pchnąć do przodu. We wszystkich body CA jakie spotkałem, była wewnątrz stock tuba mosiężna śruba, raczej nakrętka, która pozycjonowało się GB w stosunku do komory. Pytam teraz o ten gwint, bo: a) Jak nie ma to się bardzo zdziwię, ale nauczę czegoś nowego. Wtedy będziemy pchać GB za pomocą podkładek. b) Jak jest gwint, to Ci po prostu tą śrubę ktoś usunął. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Nadal nie wiem gdzie szukać :P W tubie jest pusto na przestrzał tak jak mówiłem. Gwint jest dopiero w GB. Też się zastanawiałem czy jak dam z jedną podkładkę za GB to czy nie pchnę go do przodu tak że piny nie wejdą ( no i skąd ja wytrzasnę taką podkładkę żeby się tam o coś zaparła bo to co widać w tubie to już tylna ściana GB. Ha. chyba w końcu załapałem. Tam powinna być taka tulejka, która się wkręca w prowadnice a gwint ma być na jej ściankach tak ? No to nie ma gwintu :) gładko do samego końca. Muszę zniknąć na jakaś godzinę, półtorej. Edited October 1, 2011 by Morphys Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 No to bardzo dziwne. Długo załapywałeś. Brawo! :F Generalnie. Skombinuj sobie kawałek gumy. Na przykład takiej antystatycznej, co robi często za podkładki na biurko. Bierzesz wycinasz na wymiar kawałek, umieszczasz go za GB w body. Składasz w tej kolejności: a) Pin stabilizujący koło spustu. b) Pin tylni. c) Rączka pistoletowa d) Stock tube. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 Po włożeniu dwóch podkładek zrobionych ze spodniej warstwy podkładki (jak to się dobrze składa :) ) pod myszkę złożyłem replikę i po dokładnym skręceniu nie zauważyłem zbytniej różnicy w położeniu GB, jednakże więcej tam bym nie upchnął bo drugą podkładkę i tak musiałem zcieniować. Zrobiłem test po ok 15 -20 kulek na każdym magu co daje ok 100 - 120 kulek, nie zauważyłem też doskwierającego mi od pewnego czasu problemu. Nie jest to jeszcze finał tej sprawy bo jak mówiłem różnie to bywało i raz szedł cały magazynek a raz co 10 kulka, także z ostatecznym werdyktem wstrzymam się do najbliższej strzelanki. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i dziękuję za okazaną pomoc. Przy okazji postanowiłem wystrzelać te kulki przez chrono., może nie wszystkie ale większość. Zaobserwowałem śmieszną rzecz, o którą też bym chciał zapytać. Skąd się bierze różnica rzędu 60 - 80 FPS w zalezności od..... nie nie od wagi kulki, od magazynka :P przy czym najlepiej wypadły oryginalne magi od CA :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 inne magi moga odpychać komorę od GB. i masz wtedy nieszczelnośc. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 Też tak pomyślałem, ale wyglądają na identyczne.... Wyglądają... Jakiś pomysł skoro już zacząłem ten temat? Quote Link to post Share on other sites
painball Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 W emkach z jednoczęściową komorą to już raczej standard. Jedne magi podają ładnie inne gorzej lub wcale. Quote Link to post Share on other sites
Morphys Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 No nic trudno. Trzeba będzie z tym żyć. I tak jestem happy z tego co udało się osiągnąć. Tfu tfu tfu ... żeby nie zapeszyć :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts