sas1202 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Witam posiadam Shotguna Long 003 [AGM] i mam taki mały problem otóż gdy naładuje go zamiast jednej kulki do komory wbija ok 5 to znaczy kulki lecą do sierodka a jedna wylatuje może mi ktoś powiedzieć jak na to zaradzić z góry dzięki :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ładuj po jednej kulce do magazynka xD Rzeczywiście, bardzo pomocne ;). Odpuść sobie następnym razem ;). /LgN Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) Zrozumiałem to tak - jeżeli ładujesz magazynek, i kilka kulek PODCHODZI pod komorę HU i potem jak wyjmujesz magazynek to wypadają, tak? Czy inaczej? Bo jeżeli tak jak napisałem to nic się nie dzieje. Z każdej repliki będą wypadały kulki po włożeniu i wyjęciu magazynka. #Edit To że wypadają, to chodzi o to, że do komory wchodzi kilka kulek (tam gdzie jest "przedłużenie" do magazynka) ale tylko jedna jest w środku komory - tylko jedna wylatuje. Edited November 5, 2011 by Christophy Link to post Share on other sites
sas1202 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 zle to zrozumiales w sierodku jak masz caly mechanizm tam te kulki wlatuja i zostaja a jedna wystrzeliwuje za kazdym naciagnieciem ok 5 kulek zjada sry za bledy ortograficzne pisalem na szybkiego Link to post Share on other sites
Jeremak Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Być może kiedyś załadowałeś kilka tak niefortunnie że wypadły z komory hop-upa przy odciągniętym cylindrze, a kolejne tak doładowane kulki spowodowało że wyłamały ściankę wewnątrz body. Miałem do czynienia z takim przypadkiem. Potrząśnij może replika bez magazynka i posłuchaj czy coś nie gruchocze wewnątrz? Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Sry Logan, nie mogłem się powstrzymać. Do autora: Zobacz czy masz gumkę HU. Tzn, jej kołnierz powinien odpowiadać za łapanie kulki i jej przytrzymanie. Jeśli jest z tym czymś coś nie tak, to pewnie dlatego leci po parę kulek. Link to post Share on other sites
sas1202 Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 wiem ze jak go rozbieralem by sprawdzic czy cos jest to zauwazylem ze sa jakies ulamane czesci moglby ktos mi zdjecie wyslac body rozebranego sprawdzilbym co mi peklo i ewentualnie bym to naprawil Link to post Share on other sites
putin57 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Pod komorą masz taki mały grzybek na sprężynce. Docelowo ma zatrzymywać kulki przed wpadaniem do środka, jednak ta sprężynka jest gówniana i nie dociska do końca tego grzybka. Wyjmij ją i wsadź coś po nią. Ja dałem zwykłą podkładkę i działa ładnie. Przynajmniej u mnie był taki problem. Sprawdź to :wink: Link to post Share on other sites
sas1202 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 rozwiazane okazalo sie ze wogole nie mialem tego grzybka dzieki za pomoc prosze o zamkniecie tematu Link to post Share on other sites
Recommended Posts