Aerian Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Witam. Na wstępie zaznaczę, że użyłem opcji szukaj i owszem znalazłem kilka tematów na temat baterii do KWA ale żaden z tematów nie rozwiązywał sprawy w sposób konkretny. Zgodnie z poradami zaczerpniętymi z forum kupiłem sobie KWA - dokładnie ten model: http://allegro.pl/kwa-lmt-defender-full-metal-m4-ris-2gx-i1915477792.html Jak już wspomniałem czytałem temat dotyczący baterii do tej repliki natomiast były tam głównie przypuszczenia. Dlatego moje pytanie kieruję do posiadaczy takich lub podobnych replik KWA. Jaką dokładnie baterię w to wsadzić? Doczytałem, że Lipo 7.4v. Natomiast chodzi mi o wymiary... Nie mam jeszcze repliki w domu. Nie wiem nawet gdzie chowa się baterię w tej replice. 1. Czy ktoś mógłby zlinkować jaki model baterii ma w swojej replice i będzie pasował bez żadnych przeróbek? 2. Czy trzeba montować jakieś przejściówki od baterii do repliki (ktoś wspominał w jednym temacie, że KWA jest Lipo ready ale nie był pewien) i ewentualnie jeśli tak to jakie? Potrzebuję tej wiedzy bo chcę od razu zamówić wszystko a nie czekać na replikę, potem na baterię i ładowarkę, a potem się dowiedzieć, że potrzebuję jakiejś przejściówki bo końcówki nie pasują. Z góry dzięki za odpowiedzi i cierpliwość. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 (edited) Ja mam Twina 7,4v 2000mAh od Power Bean, zdania na temat tych pakietów są podzielone, ale mi sprawuje się bardzo dobrze, na razie tylko pół roku. Wchodzi do chwytu przedniego bez problemu, nie wiem jak jest w tym modelu, czy w kolbie czy w chwycie przednim, ale sądzę że powinny wejść bez problemu, bo są stosunkowo małe. Do atrap AN/PEQ takze wchodzą bez problemu. Co do tego LiPo ready, nie jestem pewien, ale w opisach tych replik bardzo często użyte jest to określenie, więc, cokolwiek to znaczy, pakiety LiPo nadają się do tych replik (ależ nowość :D). Edited November 12, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 To ja odpowiem na drugie pytanie - to zależy od wtyczek. Najlepiej mieć baterie z takimi samymi wtyczkami, jak w replice, przejściówki zajmują miejsce i powodują niepotrzebne straty (małe, ale zawsze). Możesz wysłać maila do sprzedającego, jakie wtyczki są w replice. Swoją drogą, poszukaj też pakietów lipo po sklepach modelarskich (albo na allegro w takowym dziale), te 'dedykowane do ASG' różnią się zazwyczaj tylko ceną i kształtem - łatwiej je wpasować, ale jeśli zmieści się zwykły, to po co przepłacać. Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 To ja się podczepię do tematu. Mam KWA dokładnie takie http://www.casg.pl/product-pol-985-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M4A1-Gen2.html Jest to wersja bez RIS z baterią w chwycie przednim. Szukam lipo 11,1, która zmieściłaby się do środka i proszę o poradę najlepiej na podstawie doświadczeń osób, które mają taką emkę i rzeczony akumulator. Nie ukrywam, najlepiej z linkiem. Aerian- mam lipo 7,4, ale niestety chwyty przednie różnią się pojemnością, tak więc, moje doświadczenie Ci nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 (edited) Zabijesz tą replikę tym akumulatorem :). Potrójny pakiet od power beana się zmieści, próbowałem, ja mam wersję bez RIS :) Co do wtyczek, najlepsze (ponoć) są Deansy, ale mało osób je montuje, mam je zamontowane i na strzelankach u nas baaaardzo mało osób ma coś innego niż mała Tamiya. W LMT/KWA są Tamyiowske wtyczki, ale nie wiem czy Large czy inne, prawdopodobnie małe, ale nie jestem pewien. Edited November 13, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
Aerian Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Temat jak dla mnie wyczerpany. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Deansy są duuużo lepsze niż Tamiye (choć nie są "naj"), ale temat dyskusyjny chyba już jest w odpowiednim dziale ;) I powoli stają się bardziej popularne od tego badziewia, zwłaszcza dzięki tej nowej, karbowanej wersji. Warto porozglądać się za pakietami "Turnigy for Airsoft" - uśrednieniem pomiędzy modelarską jakością i ceną a airsoftowym rozmiarem i modularnością. Są np tutaj: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__476__85__LiPo_LiFe_NiMH_Battery-Airsoft.html (ale w Polsce też można dostać). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts