sas1202 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Witam chciałbym się dowiedzieć czy gdybym zamontował do cm 028 akumulator 9.6 v to musiałbym coś wymieniać w nim żeby mi się silnik nie zjarał czy nie? chodzi mi tutaj przede wszystkim o bezpiecznik Quote Link to post Share on other sites
Rycerz Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Spokojnie możesz montować baterię 9,6, jedyna wada tego będzie szybsze zużywanie się części wewnętrznych gerboxa (zębatki tłok) Quote Link to post Share on other sites
sas1202 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 zębatki są stalowe wiedz o to się nie martwię dzięki za informacje Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Najpierw zmień ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Ja dziś z ciekawości wsadziłem batę FireFoxa 9.6 do mojego CM 0.28. ROF niesamowity (w porównaniu do 8.4 FF, a co dopiero stockowej batki) ale niemal od razu się zaciął, i nie wszystkie kulki podaje. Co do zacinki, nie wiem czy to była kiepska kulka, czy co. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Ja dziś z ciekawości wsadziłem batę FireFoxa 9.6 do mojego CM 0.28. ROF niesamowity (w porównaniu do 8.4 FF, a co dopiero stockowej batki) ale niemal od razu się zaciął, i nie wszystkie kulki podaje. Co do zacinki, nie wiem czy to była kiepska kulka, czy co. Ale zacinka że gearbox nie pracuje ? Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Nie, w lufie. Mój wcześniejszy post może wydać się nieco dziwny - chciałem go edytować ale nie zdążyłem. Chciałem się zapytać, czy ta batka mogła mieć wpływ na to zacięcie? Kulki mam kiepskie, ale to chyba pierwszy raz od ponad 20 000 kulek, w dodatku od razu po włożeniu tej batki. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Nie mogła mieć wpływu na zacięcie w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Co to jest 9.6V? Ja strzelalem na lipo 11.1V i to dopiero była radocha :D wcześniej na 10.8V katowalem te cymke i wsio działa bez problemów. Co prawda trzeba non-stop maga podkrecac, ale na P&J'tach zero zacinki. Giwera sypie aż milo :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts