kosteQ86 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Witam mam problem z wypozimowaniem szkieletu G&P w body CA komora CA, dysza bore up systema Jest nieszczelność na połączeniu dysza komora, ale to nie jest wina za krótkiej dyszy. Każda kula leci w inną stronę i zauważyłem ze dysza ma ślady otarcia z góry i lewej. na m140 jest 470fps, przy tym springu powinno być 490, sprawdzane przy bardzo podobnej konfiguracji w innej replice. Czy ktoś ma taki konfig gb G&P + body CA? i co zrobił, ewentualnie gdzie piłował itd. W ostateczności przełożę bebechy do stockowego szkieletu CA, ale wolę najpierw pokombinować bo G&P ma mocniejszy szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Jak masz otarcia na dyszy, to znaczy, że komora jest przesunięta. Gdzieś na forum był temat o tym. Wspominali tam o szlifowaniu skrzydełek od komory, podklejaniu jej i tak dalej. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Chodzi o to że przy szkielecie CA nie ma tego problemu, kulki lecą prosto i jest dobra szczelność. Wg mnie wina leży w szkielecie G&P bo ma grubsze ścianki, ale zobacze czy da się coś zrobić z samą komorą. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Z tyłu, w prowadnicy na kolbę powinieneś mieć śrubę do regulacji położenia GB, pobaw się nią. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 To samo doradził mi znajomy który ma kilka classiców, ale mam chyba jakąś biedną wersje bo nie ma żadnej śruby. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 A masz chociaż miejsce na nią? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 No właśnie sęk w tym że nic takiego nie ma, dyszę scina mi od góry, więc musiałbym obniżyć gb. Body nie chcę piłować bo gb ca pasuje idealnie z borkiem systemy. Pozostało by piłowanie szkieletu g&p, a z tym to może być dopiero zabawa. Więc zobacze co się da zrobić z komorą, trochę ją podnieść. A jak nie to trudno, pakuje bebechy do szkieletu ca. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Skoro dyszę tnie w górę musisz pchnąć GB w dół. Podłóż na dupę kawałek gumowej podkładki. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 No fakt, źle to rozkminiłem:) dzięki za rady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts