Guest Macio8 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Witam, przeczytałem na forum że okulary firmy "Specs" są dobre, lecz zastanawia mnie niska cena na tej aukcji. Czy te okulary zapewnią należytą ochronę oczu ? http://allegro.pl/okulary-spectacles-ballistic-protective-specs-i1966552856.html Edited December 11, 2011 by Macio8 Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Sam ich używam i wiem że są dobre bo nie raz dostałem kulką prosto w szybkę i nie ma na nich śladu, więc mogę je z czystym sumieniem polecić. Czemu tanie ? Nie wiem, po prostu są. Jeżeli nie masz pewności co do "należytej ochrony oczu" na stronie jest napisane: "All lenses are ballistic protective capable of defeating a 5.8 grain, T-37 shaped fragment simulating projectile at 650 feet per second." Co oznacza mniej, więcej tyle że szybka wytrzyma uderzenie ciała o masie 0,375 gram ( wg. mojego przelicznika 1 gran to 0,0648 grama ) z szybkością 650fps'ów (mogę się mylić, jeżeli tak to przepraszam i proszę o poprawkę). Edited December 11, 2011 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Ogolnie specsy to jedne z niezniszczalnych " Kanciakow " . Maja warstwę przeciwko parowaniu i zarysowaniu . Można po nich spokojnie jeździć i nic im się nie stanie :] Najlepsze z najtańszych okularów :] O ile się nie mylę to są tanie bo to standardowy element wyposażenia którejś z armii [ Ale nie pamiętam której ] UP: Oczywiście używają ich amerykańce :D Edited December 12, 2011 by Ero-senin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts