Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rozkład jazdy 2012

Recommended Posts

Witam wszystkich pasjonatów. Rzutem na taśmę zakończyłem planowanie przedsięwzięć na rok przyszły i nie ukrywam, że mam zamiar je wszystkie zrealizować. Poniżej wyszczególnienie z rozbiciem na terminy oraz krótkim opisem.

21.01.2012 – Seminarium „Dowódca, lider, kolega”.

Pod tą nazwą chcę przeprowadzić spotkanie z osobami, które realizując się w działaniach pro i paramilitarnych, rekonstrukcyjnych oraz airsoftowych wychodzą trochę dalej niż krótka strzelanka, leśny podchód czy podstawy cqb. Bazując na doświadczeniach uczestników pragnę, aby z tego spotkania można było wyciągnąć wnioski na przyszłość, wnioski, które być może niektórym osobom pozwolą zrealizować plany we własnych grupach. Generalizując będzie chodziło o wyciągnięcie wspólnego mianownika z naszych doświadczeń i pokuszenie się o stworzenie modelu dowódcy lub stylu dowodzenia. Czy się uda? Zobaczymy.

Spotkanie zaplanowane jest w godz. 0900 – 1400 w Międzyrzeckim Klubie Garnizonowym.

19.02.2012 – Marsz terenowy „Zimowy Azymut”.

Jednodniowa impreza o charakterze rekreacyjno – wytrzymałościowym. Ostatni Weekend Zwiadowców uzmysłowił mi jak niewiele wiedzy posiadamy z podstaw terenoznawstwa, korzystania z mapy i kompasu, zatem czas na organizację przedsięwzięcia, które pozwoli w sposób zdecydowanie praktyczny nauczyć i zweryfikować wiedzę. Temat nie jest trudny ot kilkanaście kilometrów w zróżnicowanym terenie, w ręku mapa z marszrutą, a na plecach obciążenie, dodatkowo w terenie umieszczonych kilka elementów, które trzeba dokładnie na posiadanej mapie zaznaczyć… i dojść do celu.

Impreza jednodniowa w rejonach przyległych do jeziora Lubikowskiego, czas trwania 0900 – 1600.

17.03.2012 – „Wiosenny Bazar”

Akcja wymiany i sprzedaży wyposażenia, jakie posiadamy. Każdy z Nas chowa w skrzyni, szafie czy czeluści garażu lub piwnicy elementy, które są mu zbędne. Wystawiamy je na Allegro, korzystamy z komisów na różnych portalach teraz będziemy mogli również przyjechać i pohandlować między sobą. Dla chętnych na sprzedaż lub kupno replik zorganizowana zostanie strzelnica w celu ich sprawdzenia.

Miejsce – Międzyrzecki Klub Garnizonowy, czas 0900 - 1400

15.04.2012 – Jednodniowe szkolenie praktyczne „Dowódca, lider, kolega”.

Kontynuacja tematyki z seminarium poszerzona o działanie praktyczne. Podstawy taktyki pojedynczego żołnierza oraz szkolenie strzeleckiego. W jednej godzinie jesteśmy instruktorami, a w innej szkolonymi, tematyka realizowana metodą „musztry bojowej”, a wszystko po to żeby kiedyś nikt nie powiedział, o kim innym „dupa, a nie dowódca”.

Miejsce – Green Forest, czas 0900 – 1700.

26-27.05.2012 – Dwudniowe szkolenie praktyczne „Dowódca, lider, kolega”.

Trzecia część szkolenia dowódczego tym razem dwudniowa w trakcie, której oprócz tematyki realizowanej na obiekcie szkoleniowym czeka wszystkich długie męczenie nóg, wykonanie zadania taktycznego oraz pokonanie „Toru Francuskiego”.

Miejsce – Green Forest, strzelnica Kalsko, poligon przykoszarowy 17WBZ.

31.08-02.09.2012 – „Weekend Zwiadowców”

Trzecia odsłona imprezy, która już niejednemu dała się we znaki. Szczegółów na razie nie zdradzę, ale jak zwykle będzie niespodzianka. Myślę, że warto przyjechać.

Drodzy Koledzy człowiek tylko wtedy wie, że żyje, kiedy realizuje swoje pasje, (choć mój dowódca mawiał, że „jak boli znaczy, że żyje”). Nie mam stuprocentowej gwarancji, że wszystko się uda, ale na pewno zrobię wszystko, aby się udało. Do pomocy zaprzęgam LOK, Gminę i Starostwo Międzyrzecz, Stowarzyszenie Kalsko XXI, JW5700 oraz Folwark Helena (Green Forest). Zapewne każde z przedsięwzięć w większym lub mniejszym stopniu zostanie wsparte pomocą zewnętrzną jednak wszystkich, którzy zaplanują sobie w nich udział proszę o wzięcie pod uwagę, że opłata za uczestnictwo również będzie wymagana.

Wymienione przedsięwzięcia zostaną zawsze ogłoszone na forach internetowych WMASG, PJS oraz GREEN FOREST natomiast sprawy związane z rekrutacją uczestników prowadzone będą jedynie na tym ostatnim.

Pozdrawiam i zapraszam wkrótce.

Recon

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...