Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co to za szpej?

Recommended Posts

Od razu powiem, że nie wiem do jakiej kategorii należy to pytanie więc w razie czego proszę o przeniesienie go do właściwej.

Otóż zobaczyłem na kompilacji ESSowych zdjęć bardzo fajne zestawienie(nie, nie obchodzi mnie to, czy kontraktowe, czy prawdziwe, czy z kosmosu) i jestem ciekaw, czy ktoś z Was rozpozna elementy i mi da znać.

<- pierwszuteńkie zdjęcie jakie tylko się pojawia po odpaleniu filmiku(i przy okazji potraja).

Głównie chodzi mi o hełm i te okulary, bo wiadomo - kominiarka to kominiarka. Czy mi się wydaje, czy on też ma na uszach słuchawki? Jestem dość zielony w sprawie szpeju więc proszę o w miarę szczegółowe dane. Komentarze infantylne, głupie lub chamskie, nie wnoszące przy tym niczego do tematu będą olewane. Wszyscy tu jesteśmy dorosłymi ludźmi więc nie życzę sobie zachowania niegodnego dorosłych ludzi. ;)

Z góry dzięki za odpowiedzi pomocnych maniaków!

Widać zaledwie kawałek hełmu ale podejrzewam że jest to mich 2001 (ew 2002), ponieważ w tej wersji użytkownik ma odsłonięte uszy i pozwala to tam zamontować widoczne na zdjęciu słuchawki (na takiej zasadzie klik) Gogle na hełmie to ess nvg a okulary nie przypominają żądnych z dostępnych modeli ess (wątpie by w filmie promocyjnym tej firmy przy goglach zostały zaprezentowane okulary oferowane przez konkurencje). Okulary troszczkę przypominają te: cdi ale przypuszczam że to są zwykłe "no-name" nie związane z ochroną oczu.

No i oczywiście widać kawałek munduru w woodland, po tak małym fragmencie trudno stwierdzić jaka to kamizelka ale przypomina coś w stylu TLBV.

Pozdrawiam

Edited by harasim

Dzięki za szybkie odpowiedzi!

Spróbuję gdzieś w necie znaleźć to zdjęcie, może będą też inne ujęcia, bo wygląda na wysokiej jakości przez co jest szansa, że to część większej sesji(np katalogowej). Wtedy bym miał pewność jaki to hełm..

Zastanawiam się nad słuchawkami, bo najniższe cenowo to widziałem Mil-Teca ale Mil-Tec to Mil-Tec - nie jest to super wiodąca jakościowo marka. Z kolei to, co widziałem innych firm to sięga 300-500zł nawet!

Okulary, nawet jeśli to nie te same to świetnie wyglądają, więc je sobie kupię. Dzięki, MAQ. :D