RafaM89 Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie formalności zakładania i przynależności do Grup ASG pod kątem organizacji lokalnych rozgrywek. Czy trzeba założyć-należeć do jakiegoś oficjalnie działającego stowarzyszenia czy wystarczy zdrowy rozsądek i ustna zgoda właściciela terenu? Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Poczytaj końcówkę tej dyskusji: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/120373-pokazy-cqb-husarii-w-platerce/page__pid__1625066__st__80#entry1625066 A odpowiadając wprost - nie trzeba grupy formalnej, natomiast zdrowy rozsądek jest wymagany w zakresie miejsca na strzelanie oraz zasad bezpieczeństwa. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Myślę, że jak masz stowarzyszenie to dużo łatwiej jest zorganizować dużą imprezę (mil-sim) czy ewentualnie jakiś duży pokaz jako "przebierańcy" z pirotechniką. Łatwiej jest na pewno rozmawiać z władzami miasta, policją itd Jeżeli chodzi o zwykłe bieganie z plastikowo-metalową zabawką (bo tym ta "BROŃ" jest) w mundurze (żeby lepiej się maskować, lub podnieść sobie ego) po terenie w którym nie zrobisz osobie postronnej krzywdy, nie wymaga zakładania żadnych stowarzyszeń, czy rejestracji grup. Obawiam się, że zabawa, sport pt ASG u niektórych kolegów zaczęła być przerostem treści nad formą i później robią się z tego jakieś chore pyskówki. Kolego jednym słowem baw się z kumplami a kiedy bawisz się, nie zakładaj: beretu, czapki, hełmu, innego nakrycia głowy z godłem (czy to swastyka czy sierp i młot) Nie zakładaj, nie przypinaj: stopni, medali, orderów, tudzież naszywek kompanijnych. Nie tytułuj się per p. Pułkowniku czy nawet "Półkowniku" :icon_mrgreen: lub innym stopniem i kolego Rafa będzie dobrze. Gdyby ktoś szykował się, żeby zmieszać mnie z błotem, to dodaje, że to MOJA OPINIA (chociaż myślę, że nie tylko) Quote Link to post Share on other sites
RafaM89 Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Dzięki za odpowiedź:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts