therifleman07 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Witam. Mam taki problemik. Wczoraj kupiłem replikę AKS74U od kolegi. Niestety, mam w nim problem ze strzelaniem "ogniem" pojedynczym. Mianowicie, gdy chce przełączyć z auto na semi selektor "idzie" troszkę w górę względem korpusu i wyczuwalny jest spory opór. Nie wiem co to może być. Gearbox jest full stock v.3 Boyi. Wolę to naprawić niż płacić za nową sprężynę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Odkręć selektor, chwyt pistoletowy, wyjmij gerabox i zobacz jak są ustawione blachy selektora a konkretnie ich uzębienie-mogą się źle zazębiać i dlatego selektor Ci nie chodzi Edited January 27, 2012 by Marek Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 (edited) A jeszcze mam takie pytanie- jak ten selektor odkręcić? Bo w np. cm031 wystarczyło podważyć taką plastikową osłonkę i pod nią była śrubka. A tutaj mam metalowe "coś' i nijak to podważyć nie idzie. Edited January 27, 2012 by therifleman07 Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) A jeszcze mam takie pytanie- jak ten selektor odkręcić? Bo w np. cm031 wystarczyło podważyć taką plastikową osłonkę i pod nią była śrubka. A tutaj mam metalowe "coś' i nijak to podważyć nie idzie. Jak nie wiesz jak odkręcic selektor , to lepiej nie rozkręcaj gearboxa :) - chociaż możesz . A te "coś" złap kombinerkami i odkręc ;) Edited January 27, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Ok. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 No i problem ponieważ ustawiam zęby wszystko tak jak powinno być i dalej to samo. Quote Link to post Share on other sites
Qb@ Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mozliwe ze te zebatki od selektora sa zamontowane z innego modelu. Ja tak obecnie mam, pekla mi jedna z nich i bylem zmuszony zamontowac czesc z innego ak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts