wkliw Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 mam problem w moim gunie beretta M9 KJW z jakiegoś powodu nie odżuca zamka i po pierwszym strzale schodzi caly gaz co może być tego przyczyną ?? gun był rozbierany czyszczony i smarowany ale nie pomogło Link to post Share on other sites
Mad Larkin Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Sprawdź czy gaz nie jest na wykończeniu(za małe ciśnienie na BB i w zaizku z tym shcodiz cały gaz). pozdrawiam Link to post Share on other sites
kluchu Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 jak nie to daj broń do serwisu jak jest na gwarancji a jak nie jest to sądzę że wina leży w magu (albo w tym czymś w czym znajduje się gaz). jak znasz kogos z taka sama bronia to zobacz na jego magazynku czy jest lepiej. jak nie to dawaj do serwisu :P pozdro Link to post Share on other sites
PeePee Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Witam. Przepraszam za odgrzanie starego tematu, ale nurtują mnie następujące kwestie. Wyczytałem że beretta M9 od KJW często syfonuje. Pytanie do posiadaczy: Jest to wina magazynków czy jakieś wewnętrzne wady pistoletu? Jeżeli magazynków to czy magazynki od TM pasują do beretty KJW? (coś mi się obiło o uszy że tak - wyczytałem z lektury forum ale wole się upewnić) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! Link to post Share on other sites
K.A.B Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Magazynek od Tokyo Marui pasuje, z tym, że jak jest to wersja "full metal" to zaobserwowałem mniejszy "kop" pistoletu. Link to post Share on other sites
Arczi Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 Mam beretkę M9 Tactical i syfon dzieje sięj ak jest załadowane zadużo kulek ja ładuje około 22 do maga i wtedy chodzi dobrze bo jak jest więcej potrafi zamka nie cofnąć i jak jest zadużo propanu w magu to też pottrafi nie zabrać kulki ale da się z tym żyć :D PS Ogólnie jestem zadowolony właśnie dorabiam sobie prec lufe i regulowany hop-up :lol: Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 NA boga, czy ktoś mi wyjaśni logicznie jaka jaki jest zwiazek z iloscią kulek a syfonem???? 8O 8O 8O Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Pewnie dlatego że jego magazynek dostosowuje ilość gazu do ilości kulek w magazynku :lol: Link to post Share on other sites
Arczi Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 Mnie się pytasz :wink: Sam bym chciał wiedziećale czasem zamek nie ma siły wypchnąć kulki z magazynku i się zacina (zostaje w tylnej pozycji) :cry: jak się to dzieje sam nie wiem zamek może zostawać z tego powodu a syfon czasami sięzdaża (może nie cały mag ale roche tego zejdzie) :roll: Link to post Share on other sites
capri Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 czasem zamek nie ma siły wypchnąć kulki z magazynku i się zacina (zostaje w tylnej pozycji To raczej problem ze sprężyną powrotną zamka, a nie z magazynkiem czy kwestią syfonowania. Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Albo problem z kulkami - np. Beretta Elite z KSC nie chciała przeładowywać Exceli. Beretta KJW mniej syfonuje, gdy po każdym strzelaniu dokładnie wyczyścimy, a następnie nasmarujemy smarem silikonowym tłoczek dopowiadający za blowback. Myślę, że nadałby się do tego także smar do cylindrów w AEGach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts