mafo Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Chciałbym wstawić zębatki 13:1, sprężyna m90, li-po 7,4V 1100mAh 20C, tłok z wszystkimi metalowymi zębami, silnik G&P m120. Pytanie: czy ta sprężyna nie jest za słaba i czy tłok nie bądzie za wolno się cofał ? Może powinienem wstawić mocniejszą sprężyne i wyciąć zęby z tłoka i zębatki tłokowej aby przyspieszyć powrót tłoka a zachować 320 fps ?. Przy stockowych zębatkach mam 19 rps. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 Nikt ?. Nawet nabijacze postów i cwaniaki nic nie napisali :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Będzie ok. Ja na silniku UT Elementa, zębach shs 13:1, li-po 7,4V i sprężynie M100 mam 28rps. Przy 11,1V było coś koło 42rps i żadnego problemu z zostawaniem tłoka zbyt długo z tyłu. Polecam filmik: Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Ok, zobacze co z tego wyjdzie. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts