Scorp03 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Jeśli jest podobny temat to przepraszam ! Mój problem polega na "niesamowitym" zasięgu repliki czyli jakieś 2 m :/ Z airsoftem mam styczność od około 4lat i jak na razie nadal używam swojej pierwszej repliki czyli Cm.041J. Przez te lata przeszła dużo zmian i modyfikacji, co do modyfikacji zaczeło się od pękniecia stokowego szkieletu cymy. Następnie kupiłem szkielet Ultimate V2,który rowież pękł. Aktualnie replika posiada precke promyka 6,03-zestaw bore up Guardera-łożyskowaną prowadnicę sprężyny-stokową sprężynę czyli 110- tłok z wszystkimi zębami stalowymi Element (wcześniejszy aluminiowy tłok JBU nie wytrzymał)-teraz zamontowany mam szkielet od BOYI (wcześniejszy szkielet Ultimate pękł na stokowym springu)-komora jest stokowa plastikowa-gumka sylikonowa Guarder. Po złożeniu gb na nowym szkielecie niby wszytko by grało gdyby zasięg by odpowiedni. Replika dosłownie strzela na 2m czyli jak się domyślam gdzieś jest nieszczelność chyba ze są inne pomysły. Sprawdzałem kilka razy i raczej nie ma pękniętych części, szkielet jest cały. Szczelność borka jest raczej dobra,do tego bore up'u zalecane jest używanie minimum M120 aby w pełni go wykorzystać.Bateria jaką używam to 9,6V 2000mAh Jak na razie nie chce montować mocniejszej sprężynki w obawie o szkielet.W razie pytań o części lub fotki czy coś proszę pisać ! Czekam na jakieś podpowiedzi w czym może tkwić problem,jeśli uda mi się samodzielnie odkryć przyczynę też napiszę. Z góry dziękuję! Edited February 18, 2012 by Scorp03 Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Czy z dyszą jest wszystko ok? Poprawnie pracuje, nie jest uszkodzona? Mój kałach Cymy też pluł na kilka metrów, a to dlatego że dyszę źle zamontowałem. Czy gumka Hop Up nie podwija się itp? Jest poprawnie zamontowana? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Możesz napisać, w jaki sposób rozwaliłeś tłok aluminiowy JBU? :icon_eek2: Zniszczyć to, jest nie lada wyczynem. Quote Link to post Share on other sites
Scorp03 Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Dyszę sprawdzę jutro, a jeśli mogę spytać to w jaki sposób źle zamontowałeś dyszę-przecież tylko trzeba nasadzić ją tak aby się trzymała na rowku w popychaczu. A co do gumki jest dobrze i nie podwinęła się. Co do tłoka to wyrwało ostatni ząb który jest oddzielony większą przestrzenią czyli tą gdzie wchodzą 2 zęby zębatki .Wyrwało również tą blokadę która trzyma z lewej strony zęby ( o ile mamy tłok w pozycji poziomej przed sobą i z naszej prawej strony głowicę tłoka) Edited February 18, 2012 by Scorp03 Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Wtedy 1 raz w życiu rozkręcałem GB, i jeszcze tego mechanizmu nie ogarniałem do końca. Nie założyłem jej na popychacz, tylko na ten dzióbek głowicy cylindra (o.O), przez co się nie ruszała i nie podawała kulek do komory. I to była przyczyna plucia na kilka metrów. Edited February 19, 2012 by Helikon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts