konrad_k03 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 (edited) Hejka Mam karabin jg 512 T ( jak na razie fajnie się sprawuje )... Mam taki fajny pomysł (nie musi się wam podobać, nie odradzajcie tylko pomóżcie) a mianowicie: chcę do mej repliki ak 47 podpiąć magazynki ak 74 (gdyż są bardziej uniwersalne więcej tanich ładownic) Z tego co się dowiedziałem podobno się da ale trzeba je trochę podpiłować... Może nie będzie problemu w ogóle jeżeli podepnę mag od tego samego producenta ?? http://gunfire.pl/product-pol-1152195294-Magazynek-Hicap-do-AS74u-BLACK.html Moje wątpliwości wiążą się z tym czy magazynek ak 74 nie jest przypadkiem węższy ?? Czy nie będzie mocno się kolebał w gnieździe?? Pomocy !! Edited February 20, 2012 by konrad_k03 Quote Link to post Share on other sites
TheHarpun703 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 (edited) Jedyny argument jaki przdstawiłeś, to dostępność ładownic - wiem z doświadczenia, że jeżeli do jakiejś ładownicy wchodzi Ci mag od 47 to podpasuje tez 74 i na odwrót. Jeśli nie odrzuca cię widok tworzywowego(?) magazynka z AK 47, to podpinaj spokonie nie są węższe, podpiłować zależy "ząb" przy mocowaniu, proponuję abyś wszedł na taiwangun.com i sprawdził ich ofertę magazynków mają tam dokładnie na zdjęciach zaznaczone o którą część chodzi. Pozdrawiam ;) P.S. Jak Ci będą majdać na boki, to zawsze możesz objechać kilka razy izolka w koło i już - dużo ludzi tak robi ;) Edited February 20, 2012 by TheHarpun703 Quote Link to post Share on other sites
konrad_k03 Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 (edited) Jedyny argument jaki przdstawiłeś, to dostępność ładownic - wiem z doświadczenia, że jeżeli do jakiejś ładownicy wchodzi Ci mag od 47 to podpasuje tez 74 i na odwrót. Jeśli nie odrzuca cię widok tworzywowego(?) magazynka z AK 47, to podpinaj spokonie nie są węższe, podpiłować zależy "ząb" przy mocowaniu, proponuję abyś wszedł na taiwangun.com i sprawdził ich ofertę magazynków mają tam dokładnie na zdjęciach zaznaczone o którą część chodzi. Pozdrawiam ;) P.S. Jak Ci będą majdać na boki, to zawsze możesz objechać kilka razy izolka w koło i już - dużo ludzi tak robi ;) Dzięki pomogłeś ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś mam ak 47 i chce włożyć magazynek ak 74 jeszcze raz dzięki... Edited February 21, 2012 by konrad_k03 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts