karol5683 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Witam, jak się nazywają i gdzie mogę kupić części do okablowania? Chodzi tutaj o takie metalowe zaciski do silnika i bezpiecznika. Szukam też wtyczek. Moja replika to cm041B Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) W większości sklepów elektrycznych. Na silnmik to są konektorki 2.8mm, bezpiecznik wywal, a wtyczki kup Deansy zwane też T-connectorami. A kable modelarskie 1,5^mm lub niskooporowe. Edited February 25, 2012 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 A co z bezpiecznikiem? Czego wywalić? A wtyki są typu large czy mini? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) Bo stawia dodatkowy opór - dlatego trzeba wywalic ( a na to miejsce najlepiej mosfet wstawic ) . Edited February 25, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Bezpiecznik to miejsce w którym sa ogromne straty pradowe. Wywal go. Kup kable silikonowe w kslepie modelarskim o przekroju 1,5 lub 1,0mm. wsuwki do kabli 2,8mm 2 szt do silniczka, deans męski do repliki i deans żeński do batki. Troche termokurczki, lutownica, cyna, topnik i gotowe :) Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 (edited) Wstawiłem kable teraz te wtyczki. Trochę nie wiem za bardzo jak to ma wyglądać. Trzeba zdjąć wtyczkę z akumulatora i założyć na akumulator deansa? Edited February 25, 2012 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Tak tylko żeńskiego. Na kable od gb montujesz męskiego oznaczenia + - masz na stronie gdzie trzeba przylutować kalbe. Nie zapominij najpierw założyć termokurczliwki a potem lutować. Jak juz polutujesz to wtedy naciągasz ją na blaszki gdzie są przylutowane kable i zgrzewasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts