skyrim Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Witam,pytanie skierowane do osób które miały jakąś styczność z podanymi przezemnie butami. Zastanawiam sie konkretnie nad dwoma: 1)Buty Protektor GROM 742 2)Buty Magnum Strike Force II 8.0 Które z nich przetrwają dłużej,są wygodniejsze i zapewniają większy komfort? Bardzo prosze o opinie i sugestie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Magnumów nie użytkowałem, ale obecnie noszę Protektory Gromy. Są to wygodne buty do chodzenia po mieście, ew. na niedzielne spotkania, ale nie wymagałbym od nich zbyt dużo. Ja je katuję w różnych warunkach ( marsze terenowe, codziennie śmigam po mieście, w warsztacie przy smarach, olejach itp. ) i po półtora roku widać już ślady użytkowania - skóra na czubkach się zdziera i nieestetycznie wygląda. Na szczęście łączenia z podeszwą nie puszczają. Jeśli zależy Ci na wygodnych butach to wybierz Protektory, ale jeśli liczysz na wytrzymałe buty, które nie przepuszczają wody, są bardzo wytrzymałe to wybierz inne buty. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 (edited) Grom-Protektor, bardzo lekkie, wygodne buty, w rozsądnej cenie. Biegałem w nich 3 lata i byłem zadowolony. Jedynym mankamentem jest łączenie języka z cholewką, nasiąka i przepuszcza wodę. Od roku biegam w HAIX 2005, nieco cięższe od Gromów, ale za to całkowicie nieprzemakalne. W tym roku używałem je też podczas mrozów, na co dzień, sprawdziły się lepiej niż zimowe kozaczki na kożuszku. Dokup sobie do nich skarpety Bundeswehry, doskonale się komponują w użytkowaniu z HAIX-ami. Edited March 10, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Grom-Protektor, bardzo lekkie, wygodne buty, w rozsądnej cenie. Biegałem w nich 3 lata i byłem zadowolony. Jedynym mankamentem jest łączenie języka z cholewką, nasiąka i przepuszcza wodę. Od roku biegam w HAIX 2005, nieco cięższe od Gromów, ale za to całkowicie nieprzemakalne. W tym roku używałem je też podczas mrozów, na co dzień, sprawdziły się lepiej niż zimowe kozaczki na kożuszku. Dokup sobie do nich skarpety Bundeswehry, doskonale się komponują w użytkowaniu z HAIX-ami. Czy Ty masz podpisaną jakąś umowę z BW i Army World? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 (edited) Czy Ty masz podpisaną jakąś umowę z BW i Army World? Na głupie pytania nie odpowiadam. :maniak_jezyk: Edited March 10, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts