Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, pewnego dnia usłyszałem bardzo brzydki dźwięk obracających się zębatek. Po zdjęciu obudowy zobaczyłem że nie ciągną one w ogóle tłoka. Początkowo myślałem że to wina zębatek ( przemielone itp.). Rozkręciłem GB lecz zobaczyłem że zębatki są w dobrym stanie, żadna nie została urwana ani przemielona. Spojrzałem na tłok i stwierdziłem że czas wymienić starego chińczyka. Zęby były ciut przejechane i pomyślałem że to może być wina tłoka. Kupiłem nowy tłok SHS 15 zębów stalowych oraz sprężynę 110. W między czasie sprawdziłem czy aby zębatka ta z silnika jest w dobrym stanie. Okazało się że tak. Przesmarowałem i złożyłem cały gb do kupy . Na podkładkowaniu się nie znam więc zostawiłem te co były. Podłączyłem silnik. Replika strzela tak jak należy. Założyłem całe body i wyszedłem na pole wystrzelałem kilkadziesiąt kulek. I stało mi się cos takiego że replika strzela normalnie nagle jest ten dźwięk i potem znowu strzeli normalnie i tak w kółko. Co może być przyczyną takiego stanu ?