C3lin Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Posiadam taka replikę jak kolega z tego postu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/page__view__findpost__p__1567431 Ponieważ rękojeść jest krótko mówiąc beznadziejna i niewygodna, chciałem zmienić na coś wygodniejszego. Zakupiłem rękojeść firmy Element (dokładnie taką). Jednakże po jej założeniu, okazało się, że silnik albo się całkowicie zacina i blokuje się spust na singlu, albo zwyczajnie mieli wydając przy tym niezbyt miły dźwięk. Replika strzela, jednak wycia silnika nie da się wyeliminować nawet regulacją silnika poprzez śrubę w stopce. Czy ktoś miał już taki przypadek i poradził sobie z tym? Dodam, że jak przykręcam śrubę do regulacji to silnik staje, jak odkręcam to niemiłosiernie wyje. Czyżby chwyt pistoletowy KWA był kolejnym niestandardowym elementem tej repliki? Po założeniu chwytu ze stocka wszystko wraca do normy, działa ok i nie wyje. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Chwyt od kwa jest standardowy.Po prostu chińskie chwyty typu element to loteria(jednym pasują,innym nie),i trzeba się liczyć z dopasowaniem(piłowanie). Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted March 24, 2012 Author Report Share Posted March 24, 2012 Szlifowałem w środku aby silnik miał więcej luzu, jednak nie pomaga. Czy może mówisz o jakimś innym pilnowaniu ? Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Z tego co pamiętam, był kiedyś podobny problem na forum, również z emką kwa. Chodziło chyba o to, że chwyt zmienił kąt pod jakim leży silnik względem gb i dlatego nie działał tak jak powinien. Poszukaj to może gdzieś znajdziesz ten temat. Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted March 24, 2012 Author Report Share Posted March 24, 2012 Dzięki. W sumie to jest bardzo prawdopodobne. W takim razie czy ktoś zmieniał chwyt na podobny i wszystko działało? Jeśli tak to poprosiłbym o model i firmę. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Oryginalny pts pasuje bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts