Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GR25 +v.2 LONG G&P -kłopot...

Recommended Posts

Witam!

Czy ktoś również wstawił gearboxa v.2 long do repliki GR25?

Problem tkwi w podawaniu kulek między innymi.

Konfiguracja:

Replika: SR25(G&G)

Szkielet gb: v.2 long G&P

Cylinder: nie-boreapowy ale jakiś fajny polerowany wew. i prążkowany z zewnątrz.

Zębatki od GB v.2 long G&P

Magazynki: G&G (krótkie)

Kwestia nr. 1;

Tuning (a raczej budowa gb)

Zamierzam wstawić ciche głowice tłoka i cylindra SYSTEMY

Zębatki G&P wymagają niestety tłoka o zwężonych zębach i tu pojawia się mój pierwszy problem (a może raczej dylemat)

Mam 3 tłoki w zapasie:

1. Tłok z metalowymi zębami (pełne) -reszta plastik, trzeba przejechać zęby jakąś frezarką czy czymś żeby przerobić go na tłok z połówkami zębów

2. Tłok z pierwszym zębem metalowym ale z zębami połówkowymi -nie mam pojęcia jakiej to firmy, najprawdopodobniej od PSG-1 (biały,długi)

3. Tłok w pełni aluminiowy włącznie z zębami.

Problem polega na tym że:

Boję się wkładać tego aluminiowego bo nie chcę w razie ew. zacinki stracić tak fajnych zębatek. -do tego w sumie FPS'y mi spadną pewnie przez jego wagę. Z kolei włożył bym ten tłok biały z metalowym zębem, ale bladego pojęcia nie mam czy wytrzyma 200% systemy dla PSG1 (podobno odpowiednik SP170) /Bądź ogólnie sprężyne M170 którą zamierzam władować (jeśli 200% jednak nie będzie odpowiednikiem SP170)

Kwestia nr. 2;

Dziś sprawdziłem konfigurację komora hu a gearbox v.2 long.

Problem tkwi w podawaniu kulek. Generalnie wkładając magazynek do gniazda, będzie on odpychał komorę HU od gearboxa, wobec czego wkładając nawet długą dyszę stracę ogromną ilość powietrza (=FPS'y), jestem raczej wyznawcą komór dociśniętych do gb=w innych przypadkach trace szczelność i fps'y (nie po to kierwa mam v.2 long żeby tracić szczelność ;) )

Posiadam 2 magazynki od G&G krótkie, które wylot kulek posiadają z przodu, Czy są jakieś pomysły aby jakoś coś (bądź je) przerobić aby wylot kulek był w innym położeniu?

Myślałem nad kupnem 2 magazynków krótkich od M4/M16 i wsadzeniu ich bebechów w korpus magazynków G&G i odpowiednim ustawieniu ich. Niestety nie mam pojęcia czy magi od M4/M16 nie będą przy długie?

Jakieś pomysły co do rozwiązania problemu?

/Jeżeli nic nie wypali, będę musiał zainwestować (i poszukać) magazynków od SR25 ARES'a -chciałbym ten krok ominąć ze względu na fakt że mimo iż to midy na 160 kulek to jednak są dłuuuuugieeee (i moje słitaśne SR z snajperską kolbą i chwytem pistoletowym będzie mniej koszerne) -na poważnie: to nie znoszę mieć długich magów w snajperkach bo opierając replikę na bi-podzie ma opierać się ona dodatkowo ew. na kolbie jak ją postawię/bądź chwycie pistoletowym a nie magazynku, po za tym leżąc w ghillie suit chciałbym aby karabin był usadzony jak najniżej (niestety w przypadku długich magazynków to po prostu będzie ciężkie...