Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Chcę zakupić replikę od ASG/KWA widziałem ją w ASGshopie: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4029

ale chciałbym ją kupić w Krakowie (by nie utracić gwarancji przy tuningu): http://www.madonion.eu/M4A1_ASGKWA_LTM_Defender_4_p1489.html

a) ich opis się trochę różni więc moje pierwsze pytanie czy to są te same repliki?

b) jaki akumulator polecacie Lipo czy jakiś Lion czy NIMH??

z góry dzięki :)

Zależy jaką moc chcesz zrobić. Bo jeżeli stockowa to będzie ok 9.6v i na M130 chyba będzie ok ale jak już wsadzisz M140 to da pewnie jakieś 460FPS to nie wiem czy uciągnie wtedy wybrał bym lipole. Nie wiem może się mylę poprawcie

Po pierwsze KWA przy M140 będzie mieć ok 530-540 FPS.

Jedyną rozsądną baterią w tym wypadku jest lipo 11.1 .

Aby cieszyć się bezawaryjną pracą lepiej wymienić tłok, weź również do uwagę, że m130 to maximum dla stokowego silnika KWA, przy sprężynach m140-m150 lepiej zainwestować w coś na neodymach ...

Leśny

Używałem repliki w stocku, na kilku strzelankach i tłok dawał radę (batka 12 V)

Edited by sirdagor

A co się stanie jeśli dam 11.1 do stocku??

Masz 50% szansy na zmielenie zębatki silnikowej. Te repliki są przystosowane tylko do lipo 7,4 V, ale dystrybutor zapomniał o tym poinformować sprzedawców. :bialaflaga:

Zapraszam do przeczytania tematu o wymienionej replice w dziale AEG I klasa.

Edited by memonic1

Masz 50% szansy na zmielenie zębatki silnikowej. Te repliki są przystosowane tylko do lipo 7,4 V, ale dystrybutor zapomniał o tym poinformować sprzedawców. :bialaflaga:

Zapraszam do przeczytania tematu o wymienionej replice w dziale AEG I klasa.

Dziwne bo w mojej instrukcji obsługi było napisane lipo ready 7,4 coś tam i 11.1 15c ;)

Dziwne bo w mojej instrukcji obsługi było napisane lipo ready 7,4 coś tam i 11.1 15c ;)

Dziwne bo sam zmieliłem komplet zębatek na lipo 11.1V, po zmianie pakietu na 7,4 V 25c replika działa bezproblemowo już ponad rok na stockowych zębatkach , sorrki ale widziałem już różne "chłyty małketingowe" wierzę ludziom którzy mają styczność ze sprzedażą replik i własnemu doświadczeniu niż instrukcjom obsługi.

Edited by memonic1

Jak mawiał pewien radziecki kosmonauta: czy komputer radziecki czy amerykański to w środku ten sam Tajwański chłam :hahaha:

Sorry ale to są te same repliki z jednej fabryki KWA i każdy z dystrybutorów tylko je rebranduje pod swoją marką :bialaflaga:

Edited by memonic1

Nie wiem, nie wiem, ja właśnie zakładam m130, i na 7,4v 35C od turnigy lipolu ciśnie to... cudów z rofem nie ma (w przeciwieństwie do stockowej sprężyny - tam rof był powyżej 20k/s) ale silikonowe kable i dobre złączki na razie robią chyba swoje. Choć i tak 11,1v lub 10,8v lipo/nimh było by pewnie lepsze.