Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Siemano

Mam mały problem ,mianowicie nabyłem M14 od G&G i od razu chciałem nabyć parę magazynków do niej lecz dowiedziałem się ze nie pasują żadne prócz firmy G&G ( na azteko koszt low capa to 115zł ... już kij z ceną ale żeby jeszcze go szło dostać.. ) I pytanie , czy da się jakoś przerobić np te cymowe lub innych firm .

Pozdr

niestety nie przerobisz w żaden żywy sposób :(

1. różnica w kształcie - wynikająca z różnic w buddowie GB, komory HU i ich wzajemnego ustawienia w replice

2. różnica w sposobie podawania kulek wynikająca z różnych komór HU

Magazynek w standardzie TM - obrys bez podcięcia, wklęsły podajnik kulek (jak w AK)

df-ma001.jpg

Magazynek w standardzie wewnętrznym G&G - podcięty pod GB-HU oraz z wystającym podajnikiem kulek (jak w M14/M16)

16068.jpg

Sam używam M14 G&G i też musiałem przeboleć kasę na 4 magazynki. Mimo to tego nie żałuje- opłaciło się - magazynki perfekcyjniej sprawują, a przy okazji wyglądają też całkiem nieźle.

Na pocieszenie powiem Ci tylko tyle - ciesz się że nie masz M14 z AGM! Tu magazynki inne niż Hi-capy są dopiero nieosiągalne. Teoretycznie powinny pasować wszystkie w standardzie TM - te z wklęsłym podajnikiem. Teoretycznie - zależnie od egzemplarza repliki ten sam magazynek (niefabryczny) raz będzie z trudem podawał raz nie, najczęściej nie.

Winny jest tu króciec podający kulki z magazynka - AGM-owi wyszedł trochę krótszy niż np. Cymie i w "nieagmowych" magach nie jest w stanie cofnąć blokady kulek w magazynku

Edited by FlyingCat