PoLi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Witam Po chwili zabawy z czymś co ma selektor ognia po obu stronach stwierdziłem że łatwiej, wygodniej i szybciej jest mi obsługiwać selektor palcem wskazującym prawej ręki niż kciukiem i pomyślałem że chciałbym mieć takie udogodnienie w swojej replice. Zastanawiam się czy taka modyfikacja jest możliwa. Przypadkiem też się natknąłem na to: http://airsoft.tiger111hk.com/Airsoft-Guns-Upgrade-Parts-Selector/c5_242/p11783/King-Arms-Right-Side-Selector-Lever-for-M4-Series/product_info.html Nie wiem czy to tylko imitacja czy funkcjonalna dźwignia. Idąc dalej to czy jest możliwość modyfikacji selektora ognia żeby zmieniał nastawy co 45° (są takie zmodyfikowane elementy do ostrego AR-15). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Ten selektor to tylko atrapa. W body w m4 jest mało miejsca, przez to nie wiem czy da się tam zamontować obustronny selektor. Nie ma jak ominąć gearboxa a przez środek się nie da bo w tym miejscu są zębatki. Czy da się przerobić aby zmieniał nastawy co 45° sam nie wiem, można myśleć nad przerobieniem płytki selektora i samego selektora, ale nigdy nie próbowałem. Quote Link to post Share on other sites
PoLi Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 (edited) @szymucha2353 http://www.youtube.com/watch?v=rCgcpL88snE Czy VFC body lub gearbox bardzo się różnią od wszystkich pozostałych zawsze myślałem że to standard Tokio Marui? edycja: A to nawet KING ARMS więc jest to możliwe liczę, że ktoś mnie oświeci jak to zrobić. Pozdrawiam. Edited April 8, 2012 by PoLi Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 O.O, nie widziałem :bialaflaga: Może zrobili to jak w G36, przekładnię omijającą gearbox, ale jak zmieścić to do zwykłego body M4? Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Obejrzyj i zauważ, jak w pdw Boyi jest to rozwiązane - małe zębatki, jedna para łączona przez wnętrze gb. Quote Link to post Share on other sites
PoLi Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Dzięki Screw. Więc właścicieli SR16 od KING ARMSa prosiłbym o skan instrukcji żebym mógł sobie zobaczyć jak to wygląda i ewentualnie zamówić części u dystrybutora. Edited April 9, 2012 by PoLi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts