luki2807971 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Chodzi mi o trzymania z przodu i z tyłu. Czy szyna nie przeszkadza? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Szyna w niczym nie przeszkadza. Jest to nawet plus bo możesz sobie doczepić chwyt taktyczny. Skąd wiem? Miałem kilka replik ak z owymi szynami. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nie, nie przeszkadza, bo i tak pewnie założysz jakieś rękawiczki, a dostać w łapę albo po paluchach na gołą skórę to nie ciekawa sprawa. Tak ogólnie to watro kupić chwyt przedni, bo jak pochodzisz trochę z tym karabinem, to składanie do strzału bez chwytu może być niezbyt komfortowe. Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nie otrzymasz jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. Części osób taki chwyt nie będzie przeszkadzał, inni stwierdzą że tak. Odpowiedz sobie na pytanie czy będziesz do czegoś wykorzystywał te szyny w replice? Jeżeli, nie to zakup sobie zwykłą CM 028. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Mi na przykład zwisają czy w Ak są szyny, czy nie, bo i tak trzymam go u styku magazynka i gniazda do maga. Tak jest najwygodniej. Quote Link to post Share on other sites
LaxerN Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Ja osobiście posiadam ów replikę i trzyma się spoko a dzięki risom zamontowałem kolimator. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 JA nie mam rączki ani rękawiczek i trzyma się spoko, przedni chwyt jest z plastiku i nie polecam montowania na nim kolimatora, ponieważ chwieje się on minimalnie co uniemożliwia wyzerowania kolimatora i powtarzalność strzałów. Kolejnym problemem jest muszka i szczerbinka, trzeba wykazać się minimalnymi zdolnościami technicznymi żeby dało się z tego celować (ja musiałem lekko pilnikiem poszerzyć prześwit szczerbinki). Poza tym karabinek idealny, cały zeszły sezon go używałem i ani razy mnie nie zawiódł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts