Orzechonator Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Witam, mam w planach kupno tego oto shotguna http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_224&products_id=6462&name=ASG_-_Franchi_SAS_12_Shotgun_-_3-burst Czy opłaca się go kupować, czy też są jakieś inne, lepsze shotguny? I czy wytrzymałby sprężynę dającą FPS około 330-340 FPSów? Mój budżet ogranicza się do 400zł; bardzo proszę o informacje, szczególnie co do wymiany sprężyny. Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 (edited) Masz 400zł i kupujesz sobie pompkę? ;o Kup sobie cm028. Edited April 17, 2012 by nicknitro Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nicknitro ma racje - kup sobie CM 028 Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted April 17, 2012 Author Report Share Posted April 17, 2012 (edited) Mam już jednego elektryka, ale potrzebuję jeszcze czegoś w miarę dobrego do budynków i na niewielkie odległości (do 30m) na zewnątrz podczas np. szturmu na budynek. Shotgun podoba mi się zarówno pod względem wyglądu jak i pod względem dość niewielkiej mocy (ale nie przesadzajmy, nie zbyt małej :> ). Dlatego właśnie pytam o shotguna. Czy moglibyście w takim razie odpowiedzieć na moje dwa pytania? edit: Elektryk jest zbyt mocny na budynki, mam go na las, ponieważ strzelam się w dwóch miejscach a zmienianie sprężyny to jest w nim chyba z 2h pracy. Edited April 17, 2012 by Orzechonator Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Co do pompek ci nie doradzę,bo nigdy w rękach nie trzymałem.Na budynki na twoim miejscu bym kupił sobie jakieś mp5k,a nie plastikowego shota. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Miałem w rękach dwa shotguny - M47 i AGMa. Oba są fajne. Ten, który proponujesz jest długi. Nie wiem jak dlugi jest shotgun AGM ale w wąskich przejściach w budynkach czasem ciężko było nim manewrować więc z tym Franchim też może być taki problem. Dobra elektryczna mp5 byłaby dobrym rozwiązaniem. Nawet CM 028 (szczególnie ze składaną kolbą) pod tym względem byłby lepszy niż shotgun. Wystarczyłoby zmienić sprężynę na słabszą jeśli tak bardzo chcesz mieć słabszą broń (chociaż u nas w grupie nikt nie uznaje CM 028 za zbyt mocną broń do budynków, może to tylko my tak mamy). Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted April 18, 2012 Author Report Share Posted April 18, 2012 Nie jestem zbyt przekonany do tanich elektryków, głównie ze względu na mojego, który co chwilę się psuje. Teraz zbieram na jakiegoś porządnego, w którym będę tą sprężynę wymieniał w parę minut, ale potrzebuję repliki a shotgun bardzo mi się podoba. Dlatego właśnie bardzo bym prosił o powiedzenie mi: czy jeśli włożę do niego sprężynę dającą 340 FPS (bo 280 to chyba trochę za mało nawet jak na budynek) to czy nie rozpadnie się po paru strzałach? Niestety, chyba nic mnie nie przekona do taniego elektryka :biggrin: Link to post Share on other sites
Miszczo Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Nie włożysz sprężyny nowej - tam jest niestandardowa sprężyna. Poczekaj na shotguny AGM, są warte polecenia. Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Ok, dzięki wielkie za odpowiedź :> Link to post Share on other sites
Recommended Posts