pelcu Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Witam. Na wstępie zaznaczę, iż przejrzałem WSZYSTKIE tematy na forum związane z awarią Glocków 17,19 firmy KSC i KWA. Próbowałem wszystkich metod opisywanych przez użytkowników lecz niestety moje próby naprawy zakończyły się fiaskiem. Wrzucam link do youtube z moim problemem: http://youtu.be/bvIF9zFIf5E Otóż problem wygląda następująco: Posiadam Glocka 19 firmy KWA z plastikowym zamkiem i lufą. Zaopatrzyłem się w metalową lufę z gwintem firmy G&P. Wszystko ładnie chodziło. Postanowiłem więc wymienić również zamek na metalowy. Zaopatrzyłem się w zamek od Glocka KWA (taki, który montowany jest seryjnie). No i zaczęły się schody. Glock zaczął się zachowywać jak na powyższym filmiku. Początkowo myślałem, że zamek musi się wyrobić. Podpiłowałem zamek oraz lufę tak, by nic nie ocierało i chodziło płynnie. Nic to nie pomogło. Kupiłem wzmocnioną sprężynę powrotną - bez rezultatów. Glock oczywiście nasmarowany olejkiem silikonowym. Rozebrałem mechanizm BB - wszystko w jak najlepszym porządku. Sprężynki nr "23" nie pogięte, zaworek "rocket valve" cały. Śruba mechanizmu BB dokręcona. Przy standardowym zamku plastikowym z lufą plastikową bądź metalową problem nie występuje. Syfony nigdy mi się nie zdarzały w tej konfiguracji. Problem pojawia się na wszystkich czterech magazynkach, zarówno od 19 jak i 17. Coś musi być z tym zamkiem, ale co? Dlatego szukam pomocy tutaj, może ktoś mnie nakieruje. (zamówiłem również wzmocnioną sprężynkę nr "20", jak przyjdzie to wymienię i zobaczymy czy to coś da) Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Prawdopodobnie masz ten problem http://asgw.pl/tuning-modyfikacje/awaria-glock-kwa-t9084.html Albo masz wyrobiony zatrzsk magazynka przez co nie uszczelnia sie dobrze magazynek z cylindrem i przez to zamek chodzi Ci do połowy. ale najpierw sprawdzilbym to pierwsze. I jak już będziesz musiał coś podłożyć to nie podkładaj papieru tylko coś trwalszego, ja używałem plastiku z takich sztywnych opakowań. Link to post Share on other sites
pelcu Posted April 20, 2012 Author Report Share Posted April 20, 2012 Chwała Ci za to kosteQ86. Najśmieszniejsze jest to, że kombinowałem właśnie z tym sposobem podkładkowania zespołu BB lecz używałem do tego kartek - a teraz użyłem folii do rzutników. W efekcie Gloczek strzela wyśmienicie. Mam nadzieję, że nie będzie się to wyrabiać jakoś w znacznym stopniu dalej. Temat do zamknięcia, problem rozwiązany. Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 No to git:) Ale powiem Ci że nie ma z tym reguły ja patrzyłem to w jednym glocku mam nierówno a strzela dobrze, zainwestuj w metalowy zatrzask magazynka, bo ta część też się po czasie wyrobi i mag nie będzie się dobrze uszczelniał. Link to post Share on other sites
pelcu Posted April 20, 2012 Author Report Share Posted April 20, 2012 Owszem, przy pierwszych lepszych zakupach dodam do koszyka :) Jeszcze raz dzięki. Link to post Share on other sites
Recommended Posts