Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 19 KWA + Metal Slide & Barrel po raz ENTY.. ;|

Recommended Posts

Witam.

Na wstępie zaznaczę, iż przejrzałem WSZYSTKIE tematy na forum związane z awarią Glocków 17,19 firmy KSC i KWA. Próbowałem wszystkich metod opisywanych przez użytkowników lecz niestety moje próby naprawy zakończyły się fiaskiem.

Wrzucam link do youtube z moim problemem:

http://youtu.be/bvIF9zFIf5E

Otóż problem wygląda następująco:

Posiadam Glocka 19 firmy KWA z plastikowym zamkiem i lufą. Zaopatrzyłem się w metalową lufę z gwintem firmy G&P. Wszystko ładnie chodziło. Postanowiłem więc wymienić również zamek na metalowy. Zaopatrzyłem się w zamek od Glocka KWA (taki, który montowany jest seryjnie). No i zaczęły się schody. Glock zaczął się zachowywać jak na powyższym filmiku.

Początkowo myślałem, że zamek musi się wyrobić. Podpiłowałem zamek oraz lufę tak, by nic nie ocierało i chodziło płynnie. Nic to nie pomogło.

Kupiłem wzmocnioną sprężynę powrotną - bez rezultatów.

Glock oczywiście nasmarowany olejkiem silikonowym.

Rozebrałem mechanizm BB - wszystko w jak najlepszym porządku. Sprężynki nr "23" nie pogięte, zaworek "rocket valve" cały. Śruba mechanizmu BB dokręcona.

Przy standardowym zamku plastikowym z lufą plastikową bądź metalową problem nie występuje. Syfony nigdy mi się nie zdarzały w tej konfiguracji.

Problem pojawia się na wszystkich czterech magazynkach, zarówno od 19 jak i 17.

Coś musi być z tym zamkiem, ale co? Dlatego szukam pomocy tutaj, może ktoś mnie nakieruje. (zamówiłem również wzmocnioną sprężynkę nr "20", jak przyjdzie to wymienię i zobaczymy czy to coś da)

Prawdopodobnie masz ten problem http://asgw.pl/tuning-modyfikacje/awaria-glock-kwa-t9084.html

Albo masz wyrobiony zatrzsk magazynka przez co nie uszczelnia sie dobrze magazynek z cylindrem i przez to zamek chodzi Ci do połowy.

ale najpierw sprawdzilbym to pierwsze. I jak już będziesz musiał coś podłożyć to nie podkładaj papieru tylko coś trwalszego, ja używałem plastiku z takich sztywnych opakowań.

Chwała Ci za to kosteQ86.

Najśmieszniejsze jest to, że kombinowałem właśnie z tym sposobem podkładkowania zespołu BB lecz używałem do tego kartek - a teraz użyłem folii do rzutników. W efekcie Gloczek strzela wyśmienicie.

Mam nadzieję, że nie będzie się to wyrabiać jakoś w znacznym stopniu dalej.

Temat do zamknięcia, problem rozwiązany.

No to git:) Ale powiem Ci że nie ma z tym reguły ja patrzyłem to w jednym glocku mam nierówno a strzela dobrze, zainwestuj w metalowy zatrzask magazynka, bo ta część też się po czasie wyrobi i mag nie będzie się dobrze uszczelniał.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...